Obavijesti

Sport

Komentari 53

Sjajna večer: Hrvati odlični, Bogdanoviću učinak sezone

Sjajna večer: Hrvati odlični, Bogdanoviću učinak sezone
9

Brooklyn Netsi su slavili protiv Sacramento Kingsa 128-119, a u domaćoj pobjedi briljirao je Bojan Bogdanović. Bojan je ubacio sedam trica i upisao jedan šut za dva

VIDEO

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović ostvario je najbolji učinak ove sezone postigavši 23 koša za Brooklyn Netse u 128-119 domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Sacramento Kingsa.

Bogdanović je imao sjajnu šutersku večer, pogodio je čak sedam od devet pokušaja za tricu te je ubacio i jedini šut za dva, a za 27:28 minuta provedenih na parketu dodao je još četiri skoka i jednu asistenciju.

Čitava momčad Netsa, koja ove sezone igra vrlo loše (omjer pobjeda i poraza 13-38), odigrala je odličnu napadačku utakmicu te sa 128 poena postavila novi rekord sezone, a posebno se istakla odličnim šutom za tricu pogodivši 18 od 28 dalekometnih pokušaja i tako prekinula niz od pet poraza zaredom. Najefikasniji su bili Joe Johnson (27, 11 asistencija) i Brook (26, 12 skokova). Kod Kingsa, koji su sve dalje od plasmana u doigravanje (21-29), najbolji je bio DeMarcus Cousins s "triple-doubleom" (24, 10 skokova, 10 asistencija), a učinkom s klupe istaknuo se Darren Collison (25).

Mario Hezonja je u 93-107 domaćem porazu Orlando Magica protiv Los Angeles Clippersa igrao 22:15 minuta i ubacio devet poena (šut za dva 2-3, trica 1-3, slobodna bacanja 2-2) uz pet skokova. Clipperse (33-17) je do nove rutinske pobjede predvodio Chris Paul (21), dok je Victor Oladipo (18) bio prvo ime Magica (21-28).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO
VIDEO

Najzanimljivije je bilo u Clevelandu gdje su prošlogodišnji finalisti, domaći Cavsi ispustili dobivenu utakmicu protiv Boston Celticsa i na kraju izgubili sa 103-104. Samo osam sekundi prije kraja bilo je 103-99 za Cavse, ali tada se Evan Turner sjurio pod domaći obruč i postigao koš uz prekršaj J.R. Smitha.

Turner je promašio slobodno bacanje, ali lopta se od jednog igrača Clevelanda odbila u aut pa je Boston dobio tri sekunde za posljednju akciju. To je bilo dovoljno Averyju Bradleyu da pogodi tricu za pobjedu i to iz kuta preko ruke. Prvo ime Celticsa bio je Isaiah Thomas s 22 koša, Turner je dodao 19 uz 12 skokova, a Bradley 14. LeBron James je ubacio 30 za Cleveland, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ovom pobjedom Boston (30-22) se izjednačio s Atlanta Hawksima na trećem mjestu Istočne konferencije dok je Cleveland (35-14) usprkos porazu i dalje vodeća momčad Istoka.

VIDEO

Dvoboj Dallas Mavericksa i San Antonio Spursa obično se označava kao teksaški derbi, ali u petak u Dallasu nije bilo nikakve neizvjesnosti, gostujući Spursi slavili su sa 116-90, a susret je bio odlučen još u prvom poluvremenu nakon kojega je bilo čak 36 razlike (62-26).

Tih 36 razlike najveći je zaostatak Mavsa na poluvremenu u klupskoj povijesti . Kawhi Leonard (23) bio je najefikasniji u sastavu Spursa (42-8), koji su sigurni drugi na Zapadu, dok su Justin Anderson i Charlie Villanueva postigli po 13 poena za Mavse (28-25), koji su trenutačno šesti na Zapadu.

VIDEO

Zanimljivo je bilo u Charlotteu gdje je Miami Heat (29-22) svladao domaće Hornetse (24-26) sa 98-95. Najbolji bloker lige, centar Heata Hassan Whiteside ostvario je svoj četvrti "triple-double" u karijeri, a treći ove sezone sa po 10 koševa, skokova i blokada. Najučinkovitiji kod pobjednika bio je Dwyane Wade (22), a kod poraženih Marvin Williams (27).

VIDEO

Atlanta Hawksi (30-22) sačuvali su vodstvo u skupini Southeast domaćom 102-96 pobjedom protiv Indiana Pacersa (26-24), koji sada drže osmo mjesto na Istoku, posljednje koje vodi u doigravanje. Paul Millsap (24) bio je najbolji kod Hawksa, a Paul George (31) kod Pacersa.

VIDEO

Denver Nuggetsi (20-31) kreirali su veliki preokret u četvrtoj četvrtini nadoknadivši 18 koševa zaostatka za 115-110 domaću pobjedu protiv Chicago Bullsa (27-22). Kod pobjednika istaknuo se Danilo Gallinari (33) dok Bullsima nije pomogla odlična igra Derricka Rosea (30, 9 skokova, 8 asistencija). No više od poraza navijače Chicaga može zabrinuti ozljeda lijevog koljena Jimmyja Butlera na kraju prvog poluvremena Do tog je trenutka Butler postigao 19 koševa.

VIDEO

"Triple-double" i to svoj četvrti u karijeri u petak je ostvario i razigravač Washington Wizardsa (22-26) John Wall. On je protiv najslabije momčadi lige Philadelphia 76-ersa (7-43) postigao 18 koševa, sakupio 13 skokova, što mu je najbolji učinak u karijeri u toj kategoriji, te podijelio 10 asistencija.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu