Obavijesti

Sport

Komentari 697

Srbi se držali pet minuta: SAD do zlata uz 37 koševa razlike!

Srbi se držali pet minuta: SAD do zlata uz 37 koševa razlike!
13

Amerikanci su osvojili peto zlato u košarci. U finalu SP-a u Španjolskoj poigrali su se sa Srbijom 129-92. Utakmica je bila neizvjesna samo na početku prve četvrtine

VIDEO

Poveli su 15-7 i razljutili Amerikance. Igrači SAD-a gledali su suca, trenera, međusobno se pogledavali. Ništa im nije bilo jasno. Tu i tamo bacili su koji pogled na igrače Srbije kako im se šeću reketom. Ali to je bilo samo prvih pet minuta. 

Nakon 15-15 pet minuta prije kraja prvog dijela SAD je preuzeo konce utakmice i više ih nije ispuštao do kraja. Nakon prve četvrtine SAD je imao 35-21, a na poluvremenu 67-41 uz nevjerojatnih 11/16 za tricu. 

Srbija je bila razbijena, a finale Svjetskog prvenstva u košarci na trenutke je nalikovalo na NBA All Stars. Srpski igrači bili su impresionirani, a Amerikanci su "trpali". Do kraja treće četvrtine bilo je više od minute, a semafor je pokazivao čarobnu brojku 100. SAD je vodio 100-65! 

Na kraju uvjerljiva pobjeda Amerikanaca, malo zakucavanja s obje strane za navijače i peto svjetsko zlato za SAD u povijesti svjetskih prvenstava. Srbija je ostala na srebru, prvoj medalji na svjetskim prvenstvima.

Irving je bio najbolji strijelac kod Amerikanaca s 26 koševa, Harden je zabio 23 poena. Kod Srbije, Kalinić je zabio 18 koševa, kao i Bjelica, Bogdanović je pridodao 15.

SP, Španjolska, finale:

  • SAD - Srbija 129-92

UŽIVO, finale SP-a, Srbija - SAD

  • ČETVRTA ČETVRTINA (129-92) Bila je to predstava za navijače. Bez obrane, samo napad. Amerikanci su imali peti naslov u rukama, Srbija se držala samo prvih 5 minuta. Sve ostalo pripalo je SAD-u. Amerikanci su poveli 40 razlike (117-77). Finale koji je zapravo "uništen" od strane prejakih Amerikanaca. Malo su se opustili igrači SAD-a u posljednjoj dionici igre i Srbi su se približili te tako barem malo ublažili ovaj visoki poraz u finalu.
  • TREĆA ČETVRTINA: (105-67): Loša vijest za Srbiju bila je to što Amerikanci ne znaju stati. To je stroj koji "melje", a osjetila je to Srbija na svojoj koži. Amerikanci su u prvih 20 minuta pucali tricu 11/16. Bili su nadmoćni u skoku, a do 100 koševa došli su prije isteka treće četvrtine! Na kraju 105-67, a još 10 minuta utakmice čekalo je Srbiju.
  • DRUGA ČETVRTINA (67-41): Nastavili su Amerikanci s igrom na koju Srbija nije imala rješenje. Vrlo je brzo bilo 19 koševa prednosti za SAD. Ubrzo su prešli granicu od 20 poena prednosti (50-29), a 50 poena zabili su već na polovici druge četvrtine. Kod 56-30 srpski izbornik pozvao je minutu odmora. Amerikanci su gađali trice 9-11. SAD je poveo 30 razlike (65-35) i to je bio pravi NBA show. Na kraju 67-41 uz dosta sreće za Srbiju koja je pogodila tricu u zadnjoj sekundi. SAD je nakon dvije četvrtine imao tricu 11/16!
  • PRVA ČETVRTINA (35-21) : Dobro je krenula Srbija, s dva minimalna vodstva na početku: Amerikanci kao da su malo uspavano ušli u utakmicu. Srbija je fanatično ušla u utakmicu i povela 12-5! Amerikanci su se gledali u čudu, malo su gledali kanadskog suca, malo sebe, malo trenera. I tu i tamo su gledali kako im se Srbi šeću reketom. Sredili su se Amerikanci i došli na 15-15, a uskoro su i poveli. Kod 22-15 za SAD stvari nisu izgledale najbolje za Srbe. Na kraju 35-21 za SAD.
  • UOČI SUSRETA: Srbija i Sjedinjene Američke Države od 21 sat u Palači Sporta u Madridu igraju finale Svjetskog košarkaškog prvenstva. Amerikanci idu po peti naslov, brane svjetsko zlato iz Turske prije četiri godine. Srbija je osigurala prvu svjetsku medalju u povijesti kao samostalna država, a pitanje je kakvoga će sjaja biti.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 697
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom