Obavijesti

Sport

Komentari 8

Steve Nash objavio kraj: Nikad neću prežaliti ono u Phoenixu

Steve Nash objavio kraj: Nikad neću prežaliti ono u Phoenixu
5

"Vjerojatno nikad više neću igrati košarku. To je gorko-slatki osjećaj. Već mi sad jako nedostaje košarka, ali sam i sretan što ću napraviti nešto drugo u životu..."

VIDEO

Nakon 19 godina u NBA ligi Kanađanin Steve Nash (41) objavio je kraj karijere. Nash, koji je propustio cijelu sezonu zbog ozljede leđa, dvaput je bio MVP igrajući za Phoenix Sunse, a čak osam puta na All Staru. Karijeru je zaključio s 14.3 koša po utakmici i 8.5 asistencija po susretu.

VIDEO

Kanađanin je treći u povijesti NBA lige po broju asistencija (10.335). Ispre njega su tek John Stockton i Jason Kidd. Nema boljega od njega u slobodnim bacanjima. Nash je prvi u NBA ligi s 90.4 posto ubačenih slobodnih bacanja.

- Vjerojatno nikad više neću igrati košarku. To je gorko-slatki osjećaj. Već mi sad nedostaje košarka, ali sam i sretan što ću napraviti nešto drugo u životu - napisao je Steve Nash.

Steve Nash se umirovio kao košarkaš Los Angeles Lakersa, u protekle tri sezone odigrao je tek 65 utakmica, a kraj karije objavio je u tišini. Objavivši pismo na web stranici "The Players'Tribune ". Nikad neće prežaliti što sa Sunsima, u kojima je doživio vrhunac karijere odigravši deset sezona u dresu Phoenixa, nikad nije osvojio prsten.

- To će me zauvijek boljeti. Nikad neću prežaliti što navijači Sunsa nisu dobili zasluženi naslov dok sam bio u momčadi - napisao je Kanađanin, rođen u Južnoafričkoj Republici.

Nash je stigao u Lakerse kako bi Bryantu i Howardu pomogao do naslova. No već u drugoj utakmici slomio je nogu. Ove sezone nije igrao niti jednom.

- Imao sam velike snove o dizanju navijača i cijeloga grada kad sam potpisao za Los Angelse. Imao sam i unosnijih ponuda, no želio sam u posljednjem NBA poglavlju ravno u vatru, igrati igru visokih uloga. Nažalost, slomio sam nogu i više ništa nije bilo isto - napisao je Nash .

Kanađanin je, osim u Phoenixu i Lakersima, šest sezona proveo u Dallas Mavericksima . No s niti jednom momčadi nije uspio dalje od finala Zapadne konferencije u doigravanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani