Obavijesti

Sport

Komentari 2

"Svi dišemo jedan za drugoga, nije kao kad si u inozemstvu"

"Svi dišemo jedan za drugoga, nije kao kad si u inozemstvu"
4

Centar Cedevite Luka Žorić ulazi u formu u pravo vrijeme. Prije raspleta prvog dijela Eurolige hrvatski prvak u nedjelju (19 sati) dočekuje uvijek atraktivni Partizan...

VIDEO

Utakmica u Limogesu otklonila je sve strahove o tome kako će se Luka Žorić uklopiti u momčad Cedevite, čiji se pobjednički niz poklopio s njegovom ozljedom. 

Hrvatski je reprezentativac odigrao najbolju utakmicu sezone. Ne toliko sudeći po statistici (10 poena, četiri skoka, dvije osvojene lopte) koliko po angažmanu na parketu pružanju točno onoga što je momčad trebala.

- Mene nije bilo strah kako ću se uklopiti, pa uklapao sam se u životu u puno momčadi i nikad to nije bio problem. U tom sam razdoblju mogao vidjeti što momčadi treba i tome se podrediti. Bilo mi je drago jer je ekipa pobjeđivala, ali i teško jer nisam mogao biti dio tih pobjeda, raditi ono za što sam plaćen i što volim najviše na svijetu. No prošao sam dosta toga u karijeri, znao sam da će biti vremena i za mene - rekao je Žorić u zrakoplovu kojim se Cedevita vraćala u Zagreb nakon četvrte euroligaške pobjede u sezoni.

- Omjer 4-3 za svih je iznenađenje, ali mi sportaši uvijek mislimo da možemo pobijediti. Svi smo vjerovali u te pobjede i to je jedan od razloga što smo ih ostvarili - kaže Žora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrački se afirmirao u Zagrebu, zatim proveo četiri sezone u inozemstvu - dvije u Unicaju i dvije u Fenerbahçe Ülkeru - prije povratka kući. U Cedeviti mu je bolje nego što je mogao i zamisliti.

- Prije dolaska čuo sam samo dobre stvari o klubu, a Cedevita je i više od toga. Organizacija je na zaista vrhunskoj razini, a posebno mi je dobro jer nisam stranac. Kemija je stvarno dobra, svi su podređeni uspjehu momčadi, više dišemo jedan za drugoga nego što je običaj u većim klubovima - objasnio je 31-godišnji centar.

Nakon Limogesa Cedevita nastavlja borbu za vrh ABA lige. U nedjelju u 19 sati u Domu sportova gostuje Partizan. Iako su Beograđani puno slabiji nego prošlih godina, iako su pri dnu ljestvice s omjerom 4-7, dobili su dvije od posljednje tri utakmice. S nedavno pristiglim Amerikancima Jonesom i Wilsonom sigurno su ozbiljniji protivnik nego bi se dalo zaključiti po stanju na tablici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka