Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tabak: Bit će malo koševa u utakmici visokog intenziteta

Tabak: Bit će malo koševa u utakmici visokog intenziteta
1

Pobjednik večerašnje utakmice igrat će u polufinalu s pobjednikom meča Barcelona - Bilbao. Tabakov Laboral nakon dvije utakmice je u egalu s Gran Canarijom

VIDEO

Tabakova Laboral Kutxa nije zaslužila dobiti prvu utakmicu, to je i hrvatski stručnjak poslije meča jasno i glasno izjavio. Ali ni Gran Canaria nije zaslužila dobiti drugu, pa je dobila. U sportu se, kao uostalom i u životu, sve vraća. Beiran je u Vitoriji promašio dva bacanja za Gran Canariju, 10 sekundi prije kraja, na 56:54. Heurtel je pogodio tricu za pobjedu.

U nedjelju je samo nekoliko sekundi prije kraja centar Laborala Tibor Pleiss imao dva bacanja pri 67:67 - promašio oba. Granca je dobila u produžetku. Ali ni to nije ono najgore za Baske, Tabakova momčad je prokockala 64:55, nešto više od 4 minute do kraja. U 5 dodatnih minuta Laboral je primila 16 poena, više nego u 10 minuta druge (13) i treće četvrtine (15).

- Moja ekipa je više zaslužila dobiti ovaj meč nego prvi, imali smo i po 10 poena prednosti, ali nismo uspjeli zatvoriti meč - govorio je Tabak, zadovoljniji porazom, nego nekoliko dana ranije pobjedom, koliko god to čudno zvučalo.

- Za svaki meč koji dobiješ nezasluženo, izgubit ćeš onaj koji si zaslužio dobiti - malo će filozofski Tabak potvrditi našu gornju tvrdnju.

Zadnje dvije i pol minute produžetka Laboral je odigrala bez junaka prvog meča, Thomasa Heurtela. Izašao je na 74:71 za Grancu, nakon dva vezana promašaja, za dva i za tri. Tabak je to vrlo jasno objasnio...

- Tražio je izmjenu jer nije mogao više.

U produžetku je napravio podosta pogrešaka, Tabak ga je kasnije branio, 'svi su mogli donositi bolje odluke'. Tragičar Pleiss ne bi vjerojatno ni bio na parketu u završnici meča da Lampe nije ispao zbog 5 faulova 70 sekundi prije kraja. U 2. minuti produžetka ispao je i drugi centar Pleiss, što je uvelike utjecalo na igru Laborala jer je Milko Bjelica morao na centra, čuvati Báeza. Lampe je uvelike ostao dužnik, samo 8 poena i 2 skoka, tek 20 minuta na parketu.

- Čeka nas utakmica visokog intenziteta, s malo koševa, u istoj liniji koja je karakterizirala prva dva meča. Ne smijemo pogriješiti, ako pogriješimo bit će to zadnji meč godine - vrlo je jasno poručio Tabak.

- Imali smo partiju u rukama i onda napravimo različite greške, ja prvi, i zbog toga izgubimo - samokritičan je bio i prvi play, Thomas Heurtel, koji u ovoj seriji tricu šutira 1/8.

- Pomalo sam tužan jer smo imali kontrolu i s te 2-3 loše odluke, izgubili smo. Nismo izgubili samo zbog toga, ali tužan sam jer sam pogriješio - osvrnuo se na svoje izgubljene lopte u produžetku.

- Šteta što nismo ispunili cilj, a to je bilo zatvaranje već prvom prilikom. Kompliciramo seriju - dodao je Andres Nocioni, koji je u prvom meču svih 7 poena zabio u 1. četvrtini, nije forsirao, dok je u drugoj uzeo 9 lopti i zabio 13 poena.

Zbog svog obrambenog angažmana Tabaku najviše minuta u ovoj seriji igra San Emeterio, ali šut ga nikako ne sluša, 2/9 u prvoj, 4/11 u drugoj, s tim da je 5 od svojih 11 poena u drugoj zabio u produžetku.

Gran Canaria je iskoristila ponuđeno. Iskoristila probleme Laborala s prekršajima (Laboral 26, Granca 18 prekršaja), iskoristila čak 16 slobodnih bacanja više, ali u prvom planu iskoristila povratak šutera Toolsona, koji je propustio prvi meč, ali ovaj je put strpao 17 komada i bio prvi domaći strijelac.

- Trebamo biti zadovoljni, samo sat vremena. Apeliramo na mir, jer smo nakon šokantnog poraza u prvom meču, naučili veliku lekciju. Nismo potonuli nakon te drame i to trebamo imati na pameti - izjavio je trener Pedro Martinez.

- U drugoj smo bili nešto slabiji u obrani i malo bolji u napadu, a povratak Toolsona omogućio nam je da otvorimo prostor. Trebamo ići s puno respekta, ali isto tako vjerovati u sebe. Malo spavati i puno sanjati. Ovo je fantastična grupa igrača, s duhom, borbenošću i s mentalitetom koji nas je doveo ovdje.

Martinez je imao kvalitetnu obranu na Lampeu, prije svega preko Báeza, pa onda i Slokara. Spencer Nelson je promašio 6 od 9 šutova (11p), ali sa dva bacanja odveo utakmicu u produžetak. Uz Toolsona na istoj razini kao u prošlom meču, Nelson će morati pružiti malo više. Hoće li biti dovoljno, to je već neka druga priča. Baski imaju veći proračun, veću kvalitetu, više od 10 tisuća navijača uz sebe, najbolje krilo lige (Nocioni)..., ali prve dvije bile su egal. Hoće li ovaj put dobiti onaj tko zasluži?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...