Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tisuće Zadrana pozdravile su svjetske košarkaške legende

Tisuće Zadrana pozdravile su svjetske košarkaške legende
1

Spektakularnim defileom više od 800 sudionika zadarskom Kalelargom otvorena je FIMBA Svjetska liga. Po prvi puta u povijesti na Poluotoku su postavljeni koševi...

VIDEO

Prekrasna sportska slika tisuća zaljubljenika u košarku iz Zadra putuje u svijet. Spektakl kakav se ne pamti u gradu legende košarke Krešimira Ćosića oduševio je više od 800 sudionika FIMBA Svjetske lige koja se u Zadru održava od 11. do 16. travnja. Spektakl koji će se dugo pamtiti započeo je izložbom fotografija Krešimira Ćosića koju je otvorila njegova supruga Ljerka u društvu predsjednika FIMBA-e Rubéna Rodrígueza Lamasa. Sav prihod donacija ove humanitarne izložbe namijenjen je zadarskoj udruzi djece rođene s Downowim sindromom.

Spektakularni defile svih sudionika od Trga pet bunara do Foruma, odjeveni u karakterističnu sportsku odjeću i noseći zastave zemalja sudionika Zadar su pretvorili u košarkaški centar svijeta u prvim danima travnja.

- Svjedočimo povijesnom sportskom događaju u Zadru. Kao ambasador ovog prestižnog turnira ispunjen sam srećom i ponosom. Danas su s nama mnoge košarkaške legende, danas uglednici u svojim zemljama. Zadar se pokazao kao izvrstan domaćin i čestitam Zadranima kao i cijeloj Hrvatskoj na ovoj izvrsnoj organizaciji - izjavio je na otvorenju ambasador turnira Gregor Fučka.

Da se sprema pravi spektakl najavili su najmalađi zadarski košarkaši koji su već u ranim jutarnjim satima započeli s turnirom na Forumu na kojem je postavljeno igralište, dok su mnogi prolaznici sa znatiželjom i natjecateljskim duhom zaigrali košarku na mnogim kantunima ovog grada košarke. Među prvima košarkaško umijeće pokazali su i bivša hrvatska odbojkaška reprezentativka Barbara Ružić Jelić te košarkaške legende Giuseppe Pino Giergia i Gregor Fučka. Oduševljeni sudionici, ali i brojni predstavnici stranih medija u svijet danas šalju prekrasnu sliku iz Zadra i Hrvatske koja je najbolja najava za turističku ljetnu sezonu 2015.

Turnir se održava od 11. do 16. travnja 2015. u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, a ulaz na sve utakmice je besplatan. Natjecanje je službeno otvorio gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, prije kojeg su sudionike pozdravili predsjednik Organizacijskog odbora i član predstavništva FIMBA Europe Tonči Vanjak i predsjednik FIMBA-e Rubén Rodríguez Lamas.

Svjetska liga veterana prema svom je značenju i zahtjevnosti organizacije identična organizaciji seniorskog svjetskog ili europskog prvenstva. Zadar je najmanji grad u povijesti FIMBA-e koji je dobio organizaciju ovakvog značajnog natjecanja. U svim ostalim slučajevima riječ je o milijunskim gradovima. Primjerice, nakon FIMBA Svjetske lige veteranke i veterani se u kolovozu okupljaju na Svjetskom prvenstvu u Orlandu. Organizator zadarskog turnira je i tvrtka SPORT EVENT koju vode Zdenka Zrilić i Tonći Jerak, poznata, između ostalog, i po organizaciji prošlogodišnjeg, prvog Zadar Basketball Tournamenta, te član predsjedništva FIMBE Tonči Vanjak.

Sudionici nastupaju u nekoliko dobnih kategorija za žene i muškarce: M35+, M45+, M50+, M55+, W30+, W35+ i W45+. Za vrijeme trajanja FIMBA Svjetske lige, u Zadru će se održati i II FIMBA kongres, na koji dolaze košarkaški delegati i sportski djelatnici iz više od 30 zemalja svijeta. Sudionici ovogodišnje Svjetske lige redom su bivši sportaši i danas uspješni ljudi na mnogim područjima gospodarstva, znanosti, politike, medicine i drugim. U Zadar dolaze sportaši, ali i turisti iz raznih zemalja svijeta.

Nakon službenog dijela programa sudionici, ali i tisuće Zadrana i njihovih gostiju razgledali su originalne proizvode Zadra i županije, a u poslijepodnevnim i večernjim satima nastavlja se slavlje sporta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe