Obavijesti

Sport

Komentari 8

Tomas dobro raspoložen: Nije ozbiljna ozljeda, bit će sve OK

Tomas dobro raspoložen: Nije ozbiljna ozljeda, bit će sve OK
1

Marko Tomas je istegnuo list, no odmah je krenuo s terapijama. Bit će spreman za Eurobasket, rekao je liječnik Miran Martinac. Hrvatska sutra igra protiv Estonije...

VIDEO

Istegnuo sam list, ali nije ništa ozbiljno, bit će sve OK, namignuo je Marko Tomas, dobro raspoložen i nasmijan dan nakon ozljede koja je zabrinula sve ljubitelje košarke u Hrvatskoj.

Najveći pehist među našim košarkašima, ako ne i sportašima uopće, već je propustio nekoliko velikih natjecanja zbog ozljeda, čak je proljetos odbio poziv Velimira Perasovića želeći se što bolje pripremiti za novu sezonu, ali je ipak pristao i naknadno se priključio pripremama shvativši da je dovoljno zdrav.

- Zadobio je lakšu ozljedu lista, nakon ultrazvuka i magnetske rezonancije shvatili smo da se radi samo o istegnuću. Već danas je puno bolje. S terapijom je počeo već sinoć, a ona bi trebala potrajati nekoliko dana. Propustit će nadolazeći turnir u Areni, ali za Eurobasket će biti spreman - objasnio je liječnik reprezentacije dr. Miran Martinac.

Izbornik Perasović odavno je velik poklonik igre Marka Tomasa, kojeg je vodio u svojoj posljednjoj sezoni u Ciboni. I on je nakratko bio u šoku.

- Nije mi lako kad se bilo koji igrač ozlijedi. To je težak udarac i za mene i za njih, pogotovo u ovako kasnoj fazi priprema. Svima nam je drago što ozljeda nije teža - rekao je Perasović, pa se osvrnuo na turnir u Areni, na kojem će Hrvatska igrati protiv Estonije (srijeda, 18 sati), BiH (četvrtak, 18 sati) i Izraela (petak, 21 sat).

- Nismo se puno bavili protivnicima, važno je popraviti stvari koje možemo. Turnir je dogovoren nešto prije nego što sam postao izbornik. Možda bih ja izabrao jače protivnike, ali moguće je da nas i ovi dobiju – rekao je Peras.

Ipak, Hrvatska iz dana u dan djeluje sve moćnije, dobila je svih šest dosadašnjih pripremnih utakmica i stvorila sjajnu atmosferu u momčadi uoči Eurobasketa.

- Svi mi uvijek želimo pobijediti, i na treningu, i na pripremnim i na pravim utakmicama. Bolje se osjećaš nakon pobjede, dobili smo puno samopouzdanja i gradimo mentalitet prema kojem želimo dobiti sve utakmice. Ali obećat ćemo samo maksimalni trud i želju - rekao je Luka Žorić, jedan od najboljih i najkonstantnijih naših igrača na pripremnim utakmicama.

Reprezentaciji će pomoći i Dontaye Draper, koji je u ponedjeljak odradio prve treninge sa suigračima nakon što je upao kao zamjena za ozlijeđenog Olivera Lafayettea.

- Očito nije puno trenirao ovog ljeta, ali Amerikanci brže ulaze u formu od europskih igrača. Sad ne može puno izdržati s obzirom na fizičko stanje, ne očekujem od njega ništa spektakularno, ali moći će pomoći, a vrijeme će pokazati u kojoj mjeri - objasnio je Perasović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica