Obavijesti

Sport

Komentari 19

Učiteljeva procjena: Perasova Hrvatska momčad za medalju

Učiteljeva procjena: Perasova Hrvatska momčad za medalju
1

OSTAJE DOMA Ne volim ići na utakmice. Svi me nešto pitaju ili traže pa ću radije Eurobasket pratiti na televiziji i navijati za svoje učenike, kaže Božo Maljković...

VIDEO

Često je na Eurobasketu među izbornicima znalo biti i pet-šest učenika Božidara Maljkovića, a ove godine bit će ih “samo” četiri - Ivanović, Zdovc, Đorđević i Velimir Perasović.

- Ivanović s BiH i Zdovc sa Slovenijom teško mogu napraviti nešto veliko, ali Đorđevićeva Srbija i Perasovićeva Hrvatska su momčadi za medalju - kaže tvorac legendarne generacije Jugoplastike, u kojoj je trenirao i Perasovića.

- Hrvatska i Srbija vrlo su slične reprezentacije, kako po individualnoj kvaliteti tako i po snazi momčadi. Po meni, Srbija je nešto jača mentalno, oni su ipak navikli pobjeđivati, no pravu snagu vidjet ćemo tek kad počne EP te kad se budu znali parovi u završnici - kaže Maljković.

Učitelj ima i savjet za svoje učenike:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ključ je u zajedništvu

- Perasu i Đorđeviću želim sve najbolje, ipak su oni moji učenici, a jedini savjet koji im mogu dati je da grade zajedništvo unutar momčadi. Samo ako trener dobro rasporedi snagu, i ako svi igrači budu živjeli jedan za drugoga i za momčad, mogu otići do kraja - vjeruje Maljković, koji vjerojatno neće gledati utakmice uživo, uz parket.

- Više volim gledati na TV-u jer tad imam svoj mir. Radio sam u jako puno klubova i zemalja, pa svako malo netko dođe, samo da pozdravi, da nešto pita ili traži..., i gotovo, ne mogu se više koncentrirati i gledati utakmicu, a to ne volim. No tko zna, možda me povuče pa dođem na završnicu.

U njoj, osim Hrvatske i Srbije, vidi Španjolsku, Francusku i Grčku.

- Grke mnogi ne shvaćaju dovoljno ozbiljno, a Spanoulis bi se i s četiri pekara borio za naslov, a kako ne bi s ovako iskusnom momčadi, u kojoj je svaki igrač praktično nešto veliko osvojio - kazao je bivši slovenski izbornik.

- Slovenci bi s Goranom Dragićem bili u krugu kandidata za medalju, ali bez njega nisu. On je srce i duša Slovenije - opisao je našeg prvog protivnika Maljković.

MVP? Šarić ili Hezonja

Pojedinačno, puno očekuje od naših igrača.

- Tko će biti MVP ovog Eurobasketa? Možda Mirotić, on je kompletan igrač svjetske klase, a možda i netko od mlađih, recimo Mario Hezonja, Dario Šarić, Nikola Kalinić... - zaključio je Božo Maljković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje