Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ukić: Ako ćemo kalkulirati na EP-u, kleknut ćemo ko zečevi

Ukić: Ako ćemo kalkulirati na EP-u, kleknut ćemo ko zečevi
1

U ljetnom intervjuu Roko Ukić nam je pričao o reprezentaciji, kako provodi vrijeme do priprema, klupskoj sezoni, što očekuje od Hrvatske na Eurobasketu u Sloveniji

VIDEO

Kako provodiš vrijeme od završetka sezone do okupljanja reprezentacije?

- Tko želi u reprezentaciju, za njega nema ljetovanja. Na aktivnom sam odmoru, treniram dva do tri sata na dan, zalječujem neke ozljede, provodim vrijeme s obitelji... Kći ima šest godina, sin tri, super su. Stalno sam u pokretu, u takvom sam ritmu tijekom sezone, pa mi je to normalno.

Nakon što si osvojio naslov s Panathinaikosom, vidjeli smo snimku na kojoj na proslavi sviraš bubnjeve...

- Ma ne želim to potencirati. Ide mi na živce kad odigram tri odlične utakmice u finalu i osvojim naslov, a svi pričaju o tome kako sam super svirao. A uopće nisam. Još su mi bubnjevi bili okrenuti na krivu stranu, a to je kao da šutiraš krivom rukom.

Jesi li bio na kojem koncertu ovog ljeta ili planiraš otići na neki?

- Nemam vremena za koncerte. Otišao bih na Rogera Watersa u Splitu da sam u gradu u to vrijeme. Na Iron Maidene neću, ne pale me. Volim rock, ali ne slušam baš sve. Znam da su Queens of the Stone Age bili u Austriji i Mađarskoj, izdali su novi album na kojem im bubnjeve svira Dave Grohl, kojeg obožavam, ali nisam zbog njih želio žrtvovati odmor s obitelji.

Kako je bilo prošlu sezonu igrati s legendarnim playmakerom Dimitrisom Diamantidisom?

- On je super tip, ali ljudi često idealiziraju prave igrače pa ispadaju još bolji nego što zapravo jesu. Je, sjajan je vođa, ali i njemu se zna dogoditi da se dvije minute na parketu svađa sa suigračem koji nešto nije učinio. Koliko je god vrhunski igrač, ništa mu to ne bi vrijedilo da nema prave suigrače i logistiku. I sam je priznao da je imao sreće što je bio u pravo vrijeme na pravome mjestu. Ali uz njega sam naučio bolje čitati igru, prepoznavati situacije na parketu, u nekim mi je stvarima otvorio oči.

Hoće li biti problem to što ćeš biti jedini pravi razigravač u reprezentaciji, a nisi toliko igrao tu poziciju prošle sezone?

- Diamantidis je bio primarni kreator, a ja sam manje igrao s loptom. Ako ne bi prošla akcija za njega, lopta bi išla meni. Ali igram košarku 20 godina, pa ako ne budem znao igrati poziciju koju sam igrao 19, nek ide sve u... Igram košarku i to je to. Kod nas su svi stručnjaci i puno filozofiraju, a zapravo je jednostavno. U reprezentaciji imamo mjesec dana za pripreme, treninge. Zna se dogoditi da marginalizirani igrači eksplodiraju, a neki koji su super ne odigraju ništa.

Što očekuješ od Eurobasketa u Sloveniji?

- Ako budemo kalkulirali, kleknut ćemo ko zečevi. Ako nam je cilj fokusirati se na sebe same, razmišljati samo o idućoj utakmici, stvoriti momčad i kemiju u njoj, bit ćemo dobri i ostvariti svoje ciljeve. Sve ostalo su stvari na koje ne možemo utjecati, poput neke loše sudačke odluke ili ozljede.

Jesi li pratio SP za igrače do 19 godina?

- Da, ali ne kao prije. Previše ih je svake godine, preklapaju se, pa neki igrači ne mogu igrati, ili moraju igrati tri prvenstva, a to ne može nitko izdržati. Neka savezi sakupljaju bodove, neka skauti bilježe igrače, ali za sve koji igraju zna se tko su i kakvi su igrači.

Dario Šarić igrao je izvrsno. Nekoliko riječi o njemu?

- Svi znaju da je talentiran, a svako nepotrebno spominjanje je kontraproduktivno. U finalu protiv Zadra je pokazao što može. Treba mu mira, teško je izdržati taj pritisak, to može sputati igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi