Obavijesti

Sport

Komentari 13

Velimir Perasović: ''Nije me briga ako me igrači ne vole''

Velimir Perasović: ''Nije me briga ako me igrači ne vole''
1

Iako je nekoć imao nesuglasica s vrhom HKS-a, poziv Danka Radića nije ga iznenadio. ‘Ništa me u hrvatskoj košarci više ne može iznenaditi’, rekao je Peras

VIDEO

HKS ga je preskočio dvaput, prednost su dobivali Joke Vranković i Jasmin Repeša, ali Velimir Perasović konačno je došao na svoje. Postao je deseti hrvatski košarkaški izbornik.

- U ta dva navrata sam shvatio da nisam u kombinacijama, a nisam se želio gurati. Nisam htio razmišljati da bi me predsjednik trebao voljeti više nego nekog drugog, kao što su me u klubovima voljeli više nego druge - rekao je Perasović, kojeg poziv Danka Radića prošlog ljeta ipak nije iznenadio.

- U hrvatskoj košarci ništa me više ne može iznenaditi - rekao je u polušaljivom tonu.

- Došao je u Split, pitao me jesam li zainteresiran u budućnosti biti izbornik. Nije bilo riječi o ovom ljetu, bilo je to više informativno. Rekao sam mu da jesam, ali postojao je taj problem rada u Španjolskoj. Nakon toga ostali smo u kontaktu, ali ništa konkretno dok nisam otišao iz Valencije. Nakon toga razgovori su se intenzivirali - ispričao je Peras dodavši da njegov odlazak iz kluba s kojim je osvojio Eurokup nije imao veze s reprezentacijom.

- Bila je to prekrasna avantura, ali ne bih komentirao rastanak. Izdresirao sam se da pamtim samo lijepe stvari - rekao je.

Zato se nadamo da će se s predstojećeg EP-a sjećati mnogočega.

- Logičan minimum je plasman na OI u Riju, tome težimo. Ne postavljam ciljeve, ali treba stvoriti preduvjete za uspjeh - kaže 50-godišnji Stobrečanin, koji još ne želi govoriti o sastavu reprezentacije, osim da ne namjerava voditi mlade, nedokazane igrače da se uče. No Darija Šarića ne smatra mladim igračem.

- Bio bih licemjer da kažem da Šarić nije siguran ako sve bude u redu. Izuzetno voli košarku, jako je napredovao, ali morat će se dokazati - objasnio je pa dodao:

- Dolaze Žižić, Mavra, Mazalin... Ali od njih ove godine ne bi bilo koristi. Ne bi ni bilo dobro za njih da budu ispred nekoga tko je više zaslužio poziv. Ali opet, ako ne vodiš mlade, imaš 12 igrača koji smatraju da trebaju igrati, a ne mogu svi, tako da će se uvijek netko ljutiti. Ali nemam problema s tim, nije me briga ako me neki igrači ne vole, dok me cijene - objasnio je izbornik, koji je sa savezom dogovorio suradnju samo do kraja Eurobasketa.

- Nakon toga ne ovisi o meni, ali ako svi budemo zadovoljni, nema problema. Nismo potpisali nikakav ugovor. Ne isključujem da ću ostati izbornik deset godina, kao ni samo tri mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao