Obavijesti

Sport

Komentari 22

Velimir Perasović: Nowitzki? Ma imam ja i boljih od njega

Velimir Perasović: Nowitzki? Ma imam ja i boljih od njega
1

Volio bih da bude na parketu da ga publika vidi i da naša obrana osjeti kako je igrati protiv takvog igrača, pohvalio je Bogdanović Nowitzkog koji u petak dolazi u Arenu

VIDEO

Stav je igrati najbolje što možemo u svim utakmicama. Možda ćemo protiv Njemačke više rotirati da svi dobiju priliku, ali igrat ćemo maksimalno kako bismo u što boljem svjetlu ostišli na Eurobasket. Kad se štediš veća je mogućnost ozljeda i nesuglasica, rekao je Velimir Perasović koji će tako za razliku od svog prethodnika Repeše u svim pripremnim utakmicama tražiti maksimum.

Hrvatski košarkaši od ponedjelja su uselili u Arenu. Nakon Cibone i ostalih manjih dvorana po Zagrebu, ovo je ugodna promjena.

- Arena je klimatizirana i puno je bolji osjećaj. Čak smo i bolje trenirali ovdje.

Perasu će utakmica protiv Njemačke (petak, 21.00) biti prva u Areni nakon Cibonina poraza sa zvukom sirene i trice Kecmana.

- Na to sam brzo zaboravio, ali sad smo sve rekonstruirali, odigrali akciju za onu Bojanovu tricu, a čak je i Tomica Mijatović bio tu pa smo ga pokušali izgurati s terena.

Sada dočekuje Dirka Nowitzkog i njegovu Njemačku.

- Nowitzki i Schröder su zvijezde i sve se vrti oko njih. No imaju oni puno visokih igrača i mogu složiti petorku sa čak pet dvometraša. Nowitzki? Imam ja i boljih.

Jedan od tih boljih vjerojatno je u za Perasovića i Bojan Bogdanović.

- Slijedi nam niz pokusa, vidjet ćemo u kakvom smo stanju i uigravati ono što radimo na treninzima - rekao je Bogdanović te napomenuo kako Njemačka na ovim pripremama još nije izgubila.

Dario Šarić nada se da će dvorana biti puna.

- Dat ćemo sve od sebe i boriti se bez obzira što je riječ o prijateljskoj utakmici. Nadam se da ćemo osjetiti atmosferu koja će nas čekati na prvenstvu, i pritisak i podršku.

Na pripreme je došao s ozlijeđenim gležnjevima.

- Još osjećam bolove, imam male upale kod trčanja, nisam na 100 posto, ali vraćam se. Bit ću na 100 posto oko 20.8. kad uhvatim nekoliko utakmica za redom i nadam se da ću na prvenstvu biti u top formi.

I, naravno, još malo o velikom Nowitzkom

- Volio bih da bude na parketu da ga publika vidi, ali i da naša obrana osjeti kako je igrati protiv takvog igrača. On je jedan od najboljih Europljana svih vremena. Sam je vukao Dallas do naslova prvaka - rekao je Bogdanović.

Šarić se ipak ne slaže s njim.

- Ja bih volio da ne igra ni u Areni ni na prvenstvu jer je moja pozicija i ja ga moram čuvati. A kad dođem u NBA, bit će prilike da igram protiv takvih igrača.

Igrači sami izabrali svog kapetana

Igrači su između sebe izabrali kapetana. Hrvatsku će na Eurobasketu voditi Roko Ukić, a njegovi zamjenici su Ante Tomić i Bojan Bogdanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini