Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zadar ispustio priliku za break, Cibona je povela u polufinalu

Zadar ispustio priliku za break, Cibona je povela u polufinalu
5

Počelo je doigravanje u košarkaškom prvenstvu, a Cibona je uspjela nadoknaditi zaostatak od osam koševa iz drugog poluvremena i pretvoriti ga u pobjedu 82-74

VIDEO

Ante Žižić nastavlja s dominantnim utakmicama pod domaćim koševima. Cibonin 18-godišnjak u prvu polufinalnu pobjedu protiv Zadra ugradio je 20 koševa, osam skokova i pet blokada, a uz pomoć još četvorice dvoznamenkastih suigrača odveo je zagrebački klub do pobjede 82-74. 

I na drugoj je strani najbolji bio najmlađi igrač. Lovre Bašić već u prvoj četvrtini podijelio je pet asistencija, a uz razigranog 20-godišnjaka Zadrani su pobjegli na 27-18 u drugoj četvrtini. No Bašića je u obrani zatvorio Filip Krušlin, na drugoj strani pogađao je Marin Rozić, a Cibona serijom 15-0 došla u prednost već do poluvremena (45-39). 

Početkom drugog poluvremena Bašić je iskoristio što je Krušlin sjeo na klupu, pa je opet razigrao Borisa Baraća, Filipa Kraljevića i Josipa Sobina, a sam stigao zabiti još pet poena za novi zadarski bijeg, ovaj put na 60-52. Ali igrači Ante Nazora brzo su ispustili i to vodstvo, Rozić, Žižić i Marko Jagodić-Kuridža pobrinuli su se da se u posljednjih deset minuta uđe sa 62-62. 

I jedni i drugi ostali su bez snage u odlučujućim trenucima, pa je rezultat prvih šest minuta četvrte četvrtine bio 9-7 za momčad Slavena Rimca. No bliže od tih 71-69 tri i pol minute prije kraja Zadar više nije mogao. Žižić i Jagodić-Kuridža mirno su priveli susret kraju za početnih 1-0. Cibona već u petak u Zadru može izboriti finale, a ako se to ne dogodi, majstorica će se igrati u Zagrebu u ponedjeljak. 

Uz Žižića, kod Cibone je najbolji bio Rozić sa 17 koševa. Jagodić-Kuridža završio je s 13 koševa i deset skokova, Ivan Siriščević zabio je 12, a Krušlin 11 poena. 

Kod Zadra je Sobin zabio 17 koševa i uhvatio 12 skokova, Barać je pogodio četiri trice i završio na 13 poena, a Lovre Bašić je uz 12 koševa imao i 11 asistencija. Marko Ramljak s 12 i Ive Ivanov s 11 poena također su bili dvoznamenkasti. 

U drugom polufinalu igraju Cedevita i Zagreb, prva utakmica te serije igra se u utorak u Domu sportova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani