Obavijesti

Sport

Komentari 61

Ždrijeb SP-a: Hrvatska izvukla Argentinu i Grčku u skupini B!

Ždrijeb SP-a: Hrvatska izvukla Argentinu i Grčku u skupini B!
6

Hrvatska je saznala svoje protivnike za SP u Španjolskoj (30. kolovoza - 14. rujna). Igramo u skupini B s Argentinom, Grčkom, Senegalom, Filipinima i Portorikom...

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija doznala je protivnike na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Španjolskoj od 30. kolovoza do 14. rujna. 

Hrvatska je nakon ždrijeba u Barceloni smještena u skupinu B zajedno s moćnim Argentincima, Grčkom, Senegalom, Filipinima, i Portorikom. 

Igramo u Sevilli

Naše utakmice u skupini igrat ćemo u Sevilli. U Sevilli smo igrali u skupini i na Eurobasketu 2007. godine. Izgubili smo od Latvije, pobijedili Portugal pa Španjolsku s tricom Marka Tomasa sa zvukom sirene.

Bili smo u četvrtom "šeširu"

Nositelji ždrijeba bili su Argentina, Litva, Španjolska i SAD, a Hrvatska je bila smještena u četvrti "šešir" zajedno sa Srbijom, Slovenijom i Ukrajinom. 

Srbi u "skupini smrti"

Ždrijeb je čekalo 24 reprezentacija podijeljenih u šest "šešira". Kad se pogleda kako su prošli naši susjedi Srbi u skupini A, možemo biti sretni sa ždrijebom. 

Španjolska, Francuska, Srbija, Brazil, Egipat i Iran čine skupinu A ili "skupinu smrti".

Hrvatska je izborila SP četvrtim mjestom na Eurobasketu u Sloveniji. U prvom dijelu ždrijeba sudjelovao je i naš proslavljeni košarkaš Dino Rađa koji je izvlačio kuglice.

Argentinci 

Argentina je nositelj skupine i trećeplasirana reprezentacija Fibine ljestvice, ali Ginobili, Scola, Prigioni i ostale zvijezde već su odavno u tridesetima, a nove generacije nisu ni izbliza tako moćne. Kad su bili u punoj snazi, na olimpijskom turniru u Pekingu, nismo im bili dorasli, no vrijeme je u ovom slučaju na hrvatskoj strani. 

Stari znanci Grci

Grčka je stari znanac, protiv kojeg smo dugi niz poraza prekinuli lani u Sloveniji. Portoriko je šuterska momčad s bivšom zvijezdom Splita i Cibone Larryjem Ayusom, koju je Repeša pobijedio na olimpijskim kvalifikacijama u Ateni 2008. 

Sengeal nije loš

Senegal je, kao i većina afričkih momčadi, izuzetno atletski dobar, ali zbog velikih ulaganja NBA lige u ''crni kontinent'' njihovi su igrači i tehnički sve bolji. 

S Filipinima nećemo imati problema

Filipini su čista egzotika, liga im je atraktivna zbog hibridnih pravila između Fibe i NBA-a, a na SP-u za njih možda zaigra Andray Blatche iz Brooklyn Netsa.

Ždrijeb za SP, UŽIVO:

  • SKUPINA A: Španjolska, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska
  • SKUPINA B: Argentina, Senegal, Filipini, HRVATSKA, Portoriko, Grčka
  • SKUPINA C: SAD, Finska, N. Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska
  • SKUPINA D: Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija

<<< HRVATSKA JE U SKUPINI B S ARGENTINOM, SENEGALOM, FILIPINIMA, PORTORIKOM I GRČKOM!

<<< Posljednji "šešir". Tu će biti zanimljivo vidjeti u koju će skupinu Francuska, Turska, Grčka i Australija.

<<< HRVATSKA JE IZVUČENA U SKUPINU B ZAJEDNO S ARGENTINOM, SENEGALOM I FILIPINIMA. NO ČEKAMO PROTIVNIKE IZ 5. I 6. ŠEŠIRA.

<<< Nakon prvog, drugog i trećeg "šešira", voditelj ždrijeba zahvalio se Rađi i Ortizu. Slijedi izvlačenje iz četvrtog "šešira" u kojem je i HRVATSKA.

<<< Dino Rađa poseban je gost na podiju uoči ždrijeba za SP. Upravo će Rađa, uz Španjolca Juana San Epifanija, Portorikanca Josea "Piculina" Ortiza i Angolca Jeana Jaquesa Conceicaa, izvlačit će kuglice na ždrijebu. Rađa izvlači reprezentacije, a Ortiz brojeve koji označavaju broj u skupini.

<<< Evo i šest "šešira" u koje su podijeljene reprezentacije. Hrvatska je u četvrtom "šeširu" zajedno sa Srbijom, Slovenijom i Ukrajinom, reprezentacijama s kojima ne može biti izvučena u skupini.

Skupine ždrijeba:

  • Pot 1: Argentina, Litva, Španjolska, SAD
  • Pot 2: Angola, Egipat, Senegal, Finska
  • Pot 3: Iran, Republika Koreja, Filipini, Novi Zeland
  • Pot 4: HRVATSKA, Srbija, Slovenija, Ukrajina
  • Pot 5: Brazil, Dominikanska Republika, Meksiko, Portoriko
  • Pot 6: Australija, Francuska, Grčka, Turska

<<< Počeo je ždrijeb u Barceloni. Možete ga pratiti UŽIVO na službenoj stranici Fibe.

<<< Od 19 sati u Barceloni počinje ždrijeb košarkaškog Svjetskog prvenstva koje se održava u Španjolskoj od 30. kolovoza do 14. rujna. Hrvatska je u četvrtom "šeširu",  ne možemo izvući Srbiju, Sloveniju i Ukrajinu...

Najava ždrijeba:

Hrvatska je osvojila 4. mjesto na Eurobasketu prošlog ljeta i tako izborila Svjetsko prvenstvo, koje će se od 30. kolovoza do 14. rujna održati u Španjolskoj. Prije toga će se održati ždrijeb, danas u 19 sati u Barceloni.

U nedjelju su objavljene jakosne skupine, a naša košarkaška reprezentacija ne može igrati protiv Srbije, Slovenije i Ukrajine.

Čini se kako bi najteža skupina bila ona sa SAD-om, Finskom, Novim Zelandom ili Iranom, Brazilom te europskim prvakom Francuskom koja je u zadnjem šeširu (?!). Ipak, možda ne bi bilo loše dobiti Dream Team ili Španjolce već u grupi s obzirom na to da će te dvije reprezentacije biti smještene u različitom dijelu ždrijeba pa ih ne bi mogli izvući u osmini finala, ako bi s njima igrali već u grupnoj fazi.

Prolaz bi bio gotovo siguran kada bi izvukli Argentinu, Egipat, Filipine, Meksiko i Tursku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani