Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

14 odličnih i jestivih trikova koje možete napraviti s jajima

14 odličnih i jestivih trikova koje možete napraviti s jajima
1

Od poširanja jaja do brzinskog obroka iz mikrovalne, igre s jajima koja stoje do provjere jesu li jaja svježa te dobra za jelo - zanimljive trikove pogledaj u videu

VIDEO

Jaja su jedna od omiljenih i lako dostupnih namirnica, a daju nam potrebne proteine i vrlo su zasitan obrok. Ako vam je dosadilo uvijek ih jesti na jednak način - kajganu, kuhana ili na oko, pogledajte zabavne trikove koji će vas inspirirati.

Što sve možete s jajima otkrijte u videu:

VIDEO
  • Trik s balansirajućim jajem nije recept, već čista zabava - svježe jaje treba postaviti na ravnu površinu te pronaći točku u kojoj ono samo održava ravnotežu. Možda će vam trebati nekoliko minuta, no ne odustajte - nije nemoguće!
  • Jaje možete brzinski pripremiti u mikrovalnoj. Prvo treba zagrijati u njoj čisti tanjur 2 minute na najvećoj temperaturi, a potom na njega namazati maslac koji će se otopiti. Potom se jaje razbija na tanjur, a nožem treba nježno probušiti vrh žumanjka kako ono ne bi eksplodiralo. Potom se jaje vraća u mirkovalnu na 45 sekundi, a ako nije gotovo, samo ga stavite još malo u mikrovalnu.
  • Jednostavan način da provjerite jesu li jaja još uvijek dobra za jelo je taj da ih stavite u prozirnu posudu s vodom. Ako jaje stoji uspravno tako da uži dio dodiruje dno - trebalo bi ih pojesti čim prije. Jaja koja odmah potonu na stranu su svježa, a ona koja plutaju su pokvarena.
  • Pečena jaja iz restorana se dobivaju tako da pomiješate tri velika jaja i 1/4 šalice mlijeka, malo papra i soli te dobro promiješate pjenjačom. Stavite jaja na tavu sa zagrijanim maslacem i promiješajte nakon što se kajgana počne formirati. Tada treba smanjiti temperaturu te lagano miješati da se sve ravnomjerno ispeče.
  • Jaje se može brzinski ispoširati tako da u staklenu posudu za mikrovalnu natočite pola šalice vode. U nju razbijte jaje te pokrijte s tanjurom. Stavite u mikrovalnu na najjaču temperaturu od 60 do 80 sekundi.
  • Jaja se mogu izmućkati dok su još u ljusci, sve što vam je potrebno je majica u čiji ćete rukav staviti svježe jaje. Krajeve oko jaja treba zavezati gumicom i samo dobro izvrtiti rukav. Skuhate li takvo jaje, ono neće imati žumanjak i bjelanjak.
  • Kod razbijanja jaja jednom rukom treba odabrati njegovu bočnu stranu, kvrcnuti u rub posude te razdvojiti ljusku palcem prema gornjoj, a ostalim prstima prema donjoj strani.
  • Jednostavno odvojite žumanjak od bjelanjka uz pomoć prazne plastične boce koju treba okrenuti naopačke te "usisati" žumanjak.
  • U mikrovalnoj se može pripremiti i kajgana, tako da se izmiješa jaje i stavi u mikrovalnu na jednu minutu na najvišu temperaturu. Potom se izvadi, promiješa i ponovno vrati u mikrovalnu na 30-ak sekundi.
  • Savršeno jaje na oku možete napraviti na strujnom grijaču - na tavu se stavi maslac, izlije jaje, bjelanjak razlijeva po tavi, a nakon što je pobijelio - prekrije s poklopcem. Nakon dvije minute je gotovo.
  • Jaja se mogu "skuhati", odnosno tvrdo peći u pećnici tako da se bez prethodnog zagrijavanja postave na rešetke. Ispod se može staviti alu folija i tava za slučaj nezgode. Pećnica se stavlja na 160 stupnjeva, a jaja se peku maksimalno pola sata i stavljaju u hladnu vodu.
  • Jaja možete brzinski oguliti tako da u posudu stavite kuhano jaje i vode toliko da ga pokrije. Poklopite i snažno protresite - ljuska bi trebala sama otpasti.
  • Jaja možete ispoširati u vrećici ili prozirnoj foliji - tako da u manje kalupe stavite najlon koji ste prethodno premazali uljem, stavite jaje unutra, začinite, zavežete i stavite u kipuću vodu da se kuha oko tri minute.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'