• Članak
  • Komentari 6
  • Share 32
  • Tweet

Božićni recepti: Gulaš od sipe, hobotnica i lignji za Badnjak

Kao ideju za posni Badnjak, kuhar Krešo Kolman predlaže slasni gulaš od morskih plodova. Ovo gurmansko jelo može zadovoljiti sve apetite i ljubitelje dobrog okusa

Ponedjeljak, 19. 12. 2011. u 10:18    Piše: Kuhari.com

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk. Kada se luk zažuti, ubacite odmrznutu hobotnicu narezanu na komade. Nakon što ste promiješali ubacite očišćenu sipu (izvadite crnilo) i lignje narezane na komade. Konstantno miješajte i nakon minutu-dvije dodajte češnjak narezan na kolutiće. 

Zalijte bijelim vinom, promiješajte i dodajte sitno sjeckani svježi peršin. Ubacite krumpir narezan na kockice, posolite, popaprite i promiješajte. Za kraj dodajte pelate rajčica, zalijte vodom, poklopite i pustite da se na laganoj vatri sve zajedno kuha još pola sata do 40 minuta. Pred kraj probajte da li je hobotnica kuhana i neka vam to bude znak da je jelo gotovo. 

Servirajte i uživajte. Dobar tek!

Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem specijalu

Pročitajte više vijesti u specijalima Sretni blagdani uz omiljena jela!, Božićni recepti.

Pročitajte više o temi na stranici Video recepti.

Tagovi: sipa, posno jelo, lignje, krešo kolman, hobotnica, gulaš od morskih plodova, božićni recepti, blagdanski recepti

Izdvojeni komentari 6 komentara Pogledaj sve komentare
15.01.2012., 21:29

drug Tito: ma to je za mene kontinentalca i mesoždera bljak i fuj, ......grrr...fuj

19.12.2011., 11:46

o-o: maslinovo ulje nije tremostabilno. dinstati treba na sezamovom ulju, ili kokosovom. maslinovo se dodaje u jelo kad više nije kipuće...

19.12.2011., 13:14

SpaceJesus 2: jel to neka nova moda, blagdane nakon ovakvog jela prosjediti na wc školjki?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar
101 do 10. rođendana