• Članak
  • Komentari 0
  • Share
  • Tweet

Brzi recepti za ukusnu večeru bez masnoća

Od tjestenine, mesa ili jaja za pola sata možete pripremiti večeru koja će sadržati malo masnoća ako ih pripremite uz ukusno i zdravo povrće

Petak, 18. 5. 2007. u 06:30    Piše: Maja Grbić
Brzi recepti za ukusnu večeru bez masnoća na Tjesteninom možete počastiti i goste
UKUSNI OMLET S LUKOM IZ PEĆNICE Sastojci: nasjeckani luk, žličica maslinova ulja, pola čaše naribanog sira po želji, čaša mlijeka, 6 jaja, 1/3 čaše brašna, pola žličice praška za pecivo, sol. Prepržite luk na maslinovu ulju. Nauljite okrugli pleh za pite, uspite u njega luk i naribani sir. Ostale sastojke izmiješajte mikserom. Dodajte papar i listiće bosiljka. Smjesom prelijte luk i sir u plehu. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, ali nepokriveno. Omlet je gotov kad nabubri i postane zlatnožut. BRZO PRIPREMLJENI TORTELINI S GRAŠKOM Sastojci: 2 čaše graška iz konzerve, odaberite pakiranje tortellina s okusom koje najviše volite (količina prema potrebi), 3 žličice maslaca, pola čaše naribanog parmezana. Skuhajte tortelline u slanoj vodi. U međuvremenu stavite grašak u cjedilo. Kad su tortellini skuhani al dente, sadržaj posude prelijte preko graška. Sve prebacite natrag u posudu. Dodajte maslac i miješajte vrlo kratko na laganoj vatri dok se maslac ne rastopi. Pospite parmezanom, svježim bosiljkom i poslužite toplo. ODRESCI PUNJENI PESTOM S ROŠTILJA Sastojci: 1/4 čaše pesto umaka od bosiljka (gotovog ili ga pripremite sami), 2 odreska (vrsta mesa prema želji), 3 žličice parmezana, žličica maslinova ulja. Zarežite odreske sa strane kako bi napravili duboki “džep”. Pazite da ne zarežete previše kako ne bi probili i do druge strane. Izmiješajte pesto i parmezan te smjesom premažite otvor u odrescima. Dobro ih pritisnite i prelijte uljem. Stavite ih na zagrijani roštilj i pecite, uz jedno preokretanje, do željene boje. ŠPAGETI U UMAKU OD LUKA I ČEŠNJAKA Sastojci: maslinovo ulje, veći luk, češanj češnjaka, 1/2 čaše narezanoga povrća prema želji (mrkva, peršin), sol, 1/2 konzerve rajčica (pelati), rajčica iz tube. Na ulju pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte i ostalo nasjeckano povrće i pržite sve dok ne omekša. Posolite i zatim dodajte rajčicu iz tube, pelate narezane na kockice i njihov sok iz konzerve. Neka lagano kuha 20 minuta.

Tagovi: recept, recepti, kuhanje

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar
24shop