Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Granita - ljetno osvježenje od voća i svježeg začinskog bilja

Granita - ljetno osvježenje od voća  i svježeg začinskog bilja
3

Za pripremu ovih slasnih deserta su vam potrebni tek voda, šećer i arome prema izboru - od raznih voćnih sokova i kaša do čokolade, kakaa, kave ili začina

VIDEO

Granita od lubenice

Sastojci: 2 kg lubenice, po 3/4 šalice šećera i vode, 4 žlice limetina soka, metvica ili bosiljak za ukrašavanje, đumbir (prema želji) 

Priprema: Uklonite koštice i narežite lubenicu na kockice. Miksajte je u multipraktiku dok ne dobijete voćni pire pa ga protisnite kroz cjedilo kako biste dobili sok. Zagrijte u posudi vodu, rastopite u njoj šećer i pustite da zavrije oko dvije minute. Ostavite sirup na sobnoj temperaturi da se ohladi pa mu dodajte sok od lubenice i limete te dobro promiješajte. Stavite smjesu u plitku posudu pa u zamrzivač. U sljedeća tri, četiri sata svakih 30 minuta vilicom dobro promiješajte smjesu. Ukrasite je kriškama limete ili listićima metvice ili bosiljka i poslužite. Prema želji, možete u granitu dodati i malo đumbira. Alkoholna verzija recepta uključuje pola šalice votke. 

Granita od breskve 

Sastojci: 6 velikih breskvi, 1 + 1/3 šalice vode, 1/2 šalice šećera

Priprema: Ogulite breskve, prepolovite ih i uklonite koštice. Narežite ih na kockice i stavite u posudu sa šalicom vode na umjerenu vatru. Poklopite breskve i pirjajte ih deset minuta povremeno miješajući. Kad omekšaju, maknite ih s vatre, umiješajte šećer i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade. Potom u blenderu napravite pire od bresaka i preostale 1/3 šalice vode. Premjestite smjesu u plitku posudu i ostavite u zamrzivaču. Kad se smjesa počne smrzavati, vilicom je dobro promiješajte i vratite u zamrzivač. Svakih pola sata ponovite postupak (od šest do osam puta). Prema želji, granitu poslužite uz sladoled od vanilije.

Granita od cherry rajčica i malina

Sastojci: šalica malina, 220 g cherry rajčica, 1/4 šalice šećera, 2 žličice metvice

Priprema: U širokoj i plitkoj posudi promiješajte nasjeckane maline, rajčice, šećer i metvicu te ostavite na sobnoj temperaturi desetak minuta sve dok rajčica i maline ne puste sokove. Potom izmiksajte mješavinu, poklopite i stavite u zamrzivač na sat vremena. Čim se počne lediti, promiješajte smjesu i tako nekoliko puta svakih 30 minuta. Kad voćni kristali budu dovoljno čvrsti, premjestite granitu u zdjelice i poslužite. Ukrasite je s nekoliko malina.

Tekst je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'
PROBLEMI S VELIČINOM

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'

Ukrajinka tvrdi da su joj njezine velike grudi broj 30 HH cijeli život stvarale probleme. U školi su ju maltretirali, ne može vježbati osnovne kardio vježbe, a umjesto da bude učiteljica radi putem interneta

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak
Ostala bez posla pa se bacila u kreativu: 'Šalice s figuricama radim noću kada uspavam kćer'
PODUZETNICA IZ ČEPINA

Ostala bez posla pa se bacila u kreativu: 'Šalice s figuricama radim noću kada uspavam kćer'

Poduzetnica i mama Malaika Tordi Molnar iz Čepina ostala je bez posla i okrenula se kreativnosti. Nije zažalila, njezine šalice su hit, a prodaje ih po cijeloj Europi