Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Ručak za pet: Zapečeni njoki od cikle s bolonjez umakom

Ručak za pet: Zapečeni njoki od cikle s bolonjez umakom
2

Njoke od cikle pripremite od kuhanog krumpira i cikle, a kao takve odličan su prilog uz umak bolonjez. Na vrh postavite mozzarellu i zapecite te poslužite uz vino

VIDEO

Sastojci

Za njoke:

  • 250 g krumpira
  • 1 manja cikla
  • 100 g oštrog brašna
  • Sol
  • 1 jaje

Umak:

  • 200 g mljevene svinjetine
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 150 ml koncentrata rajčice
  • 0,5 dcl crnog vina
  • Mozzarella
  • 1 žlica maslinova ulja

Priprema:

Krumpir i ciklu ogulite i stavite kuhati u posoljenu vodu. Skuhani krumpir i ciklu ispasirajte te dodajte jaje i brašno. Zamijesite tijesto i radite valjčiće, koje režite na male komadiće. Stavite kuhati vodu, posolite ju i kad zakuha ubacite njoke. Kad se počnu dizati na površinu, gotovi su. Vadite ih šupljikavom žlicom.

Luk nasjeckajte i dinstajte te dodajte sitno sjeckani ružmarin i češnjak. Kad češnjak pusti svoju aromu dodajte svinjetinu. Meso dinstajte nekih 15-ak minuta do ne dobije smeđu boju. Dodate mesu koncentrat rajčice i vino te sve dobro izmiješajte. Smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha pola sata. 

Barbara Črgar

Upalite pećnicu na 200 °C. U umak dodajte gotove njoke te sve dobro promiješajte. U vatrostalnu zdjelu stavite malo ulja i dodajte njoke, meso i umak. Mozzarellu narežite na ploške i stavite na vrh. Stavite u pećnicu na 10 minuta dok se mozzarella ne rastopi.

Ovo jelo poslužite uz čašu dobrog vina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj