Obavijesti

Lifestyle

Komentari 44

10 super kućanskih trikova koji će uštedjeti i vrijeme i novac

10 super kućanskih trikova koji će uštedjeti i vrijeme i novac
1

Čišćenje i održavanje doma oduzima puno vremena, energije i obično traži velika ulaganja u različita sredstva za čišćenje. Donosimo par trikova kako svesti troškove i uloženo vrijeme na minimum

VIDEO

  • Čišćenje perilice rublja od kamenca: Nisu vam potrebni skupi proizvodi za čišćenje kako biste očistili perilicu za rublje. Obični alkoholni ocat će očistiti sve nečistoće. Ulijte 2 decilitra u pretinac za prašak za rublje i upalite duži program pranja. Kad završi, perilica će sjajiti kao da je nova.
Fotolia
  • Uklanjanje mrlja na odjeći: Još je jedan trik je vezan za perilicu rublja i ocat. Ako imate djecu i često se borite protiv mrlja, pogotovo na šarenoj odjeći, ocat će vas spasiti. U prašak za pranje dodajte alkoholni ocat, trećinu količine praška koji ste stavili. Rublje će biti čisto i bez mrlja, a boje se neće ispirati.
  • Uklanjanje dlaka: Ako imate pse kojima otpada dlaka vjerojatno ste često imali problema sa začepljenim filterom u perilici. Kako biste to izbjegli, alkoholni ocat dodajte u pretinac za prašak. Dlake se više neće lijepiti za vašu odjeću pa će i filteri duže biti čisti.  
    POGLEDAJTE VIDEO:
  • Čišćenje kade: Uzmite bočicu sa raspršivačem i u nju ulijte pola običnog deterdženta za pranje suđa i pola toplog bijelog octa. Nemojte protresti, nego samo lagano promiješajte otopinu. Nasprejajte kadu i pustite da odstoji 30 minuta. Isperite i obrišite. Pranje kade odsad će biti daleko lakše.
  • Čišćenje prozorskih profila: Kako bi spriječilo dugotrajno čišćenje, pospite sodu bikarbonu po unutarnjem dijelu okna i dodajte malo octa. Mješavina će odmah početi stvarati mjehuriće. Pustite 10-ak minuta da odradi svoje. Mješavina će izgristi nečistoću na profilima, a vi ćete na kraju samo prebrisati sa suhom krpom. 
  • Pranje igračaka: Ako imate djecu, vjerojatno vam je kuća prepuna igračaka, od kojih se većina povlači po podu. Na njima se skuplja prljavština, prašina i bakterije. Kockice, autiće i slične sitne male igračke stavite u vrećicu za pranje kojih ima u gotovo svim drogerijama. Stavite sve igračke u nju, čvrsto zavežite i ubacite u perilicu.
  • Tragovi markera i flomastera na podu: Uzmite malo paste za zube i namažite na mrlju od flomastera. Potom, obrišite s krpom od mikrofibre. Obični marker ćete obrisati ako ga posprejate lakom za kosu ili dezodoransom. Pričekajte minutu, dvije i obrišite s mokrom krpom.
24sata
  • Eksplozije u mikrovalnoj: Prerežite limun na pola, stavite u šalicu i dodajte malo cimeta u prahu. Stavite mješavinu u mikrovalnu na najnižu temperaturu 10 minuta. Limun će dezinficirati površine, a cimet će pomoći pri uklanjanju neugodnih mirisa. Na kraju samo prebrišite unutrašnjost mikrovalne s mokrom krpom.
  • Masne površine: Nemojte gubiti energiju za struganje masnoće s kuhinjskih površina, pogotovo s nape, hladnjaka ili donje strane kuhinjskih visećih elemenata. Pomiještajte ulje i prašak za pecivo dok ne dobijete gustu pastu. Stavite mješavinu na masne površine i ostavite 5 do 10 minuta. Nakon toga samo obrišite mokrom krpom.
  • Čišćenje prašine: Stavite par kapi ulja na papirnati ručnik i prijeđite preko prašnjave površine. Nakon toga prebrišite površinu još jednom. Na njoj će se stvoriti tanki sloj ulja koji će istovremeno odbijati prašinu i davati lagani sjaj namještaju.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru