Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

10 tradicionalnih vjenčanica iz najudaljenijih dijelova svijeta

U mnogim zemljama, vjenčanica je manifestacija običaja zemlje ili mjesta iz kojeg je par. Boja, dizajn i detalji osmišljeni su u skladu s njihovim običajima i vjerskim uvjerenjima

VIDEO

Mladenke diljem svijeta su itekako svjesne koliko je važna vjenčanica. Pogledajte predivne tradicionalne vjenčanice iz najudaljenijih dijelova svijeta:

1. Prije nego što mladenka u Turskoj izađe iz očeve kuće, muški rođak joj oko struka sveže crveni pojas koji označava sreću i seksualnost.

2. U dijelu Rumunjske običaj je da ženski članovi obitelji mladenki pobojaju lice u bijelu boju te ga ukrase raznobojnim šljokicama.

3. Na Sri Lanki mladenke spajaju istočnu i zapadnu tradiciju, noseći izvezene svilene sarije i europske velove. Nakit uključuje neparan broj dragog kamenja, jer se neparni brojevi smatraju sretnim.

4. Tradicionalna mladenkina nošnja među ljudima iz Khakasa, koji žive u Rusiji, ima vunenu kapu i tešku podsuknju zahvaljujući kojima je mladenkama toplo na temperaturama ispod nule.

5. Oko 8.000 naseljenih otoka čine Indoneziju, a moda varira od regije do regije. Većina mladenki oblači se u šarene vjenčanice s teškim vezom.

6. Tri dana prije nego što se indonezijska mladenka uda može imati kanom oslikane nokte, ruke i noge.

7. Duboke crvene, ružičaste i ljubičaste boje su izbor za pakistansku nevjestu. Neki će parovi staviti jedno drugome oko vrata girlande kao simbol ljubavi i prihvaćanja.

8. U Nubiji, mladenka nosi tri vela: šareni na vrhu glave, jedan preko lica i bijeli veo teškog tkanja koji skriva cijelu glavu. 

9. Dan prije tibetanskog vjenčanja, mladoženja mladenki daje vjenčanicu i nakit, koji može uključivati i frizuru, srebrne ukrase koji se pričvršćuju na njezine pletenice ili amulet koji sadrži mali metalni kip Buddhe.

10. Tradicionalna Eritrejska svadbena odjeća uključuje tamne boje baršunastih kruna i haljinu u ljubičastoj i zlatnoj boji. 

MEGHAN I HARRY OBJAVILI NIKAD VIĐENU FOTKU SINA: 'Predivan si i zaslužuješ divan život'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena
MOŽE BITI OPASNO

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena

S obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za danas poslijepodne važno je znati što izbjegavati dok vani grmi. Nije dobro stajati kraj prozora, otvorenih vrata, metalnih stupova, slavina...
Lijepo ponašanje - 25 stvari koje se ne rade u finim restoranima
OVO SVI TREBAJU ZNATI

Lijepo ponašanje - 25 stvari koje se ne rade u finim restoranima

Bonton je kodeks ponašanja, skup (vrlo varijabilnih) pravila koja određuju kako se trebamo ponašati, barem teoretski, kako ne bismo svojim ponašanjem uvrijedili druge ljude