Obavijesti

Ljubimci

Komentari 7

Bonton: Pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa

Bonton: Pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa
3

Kada ste na livadi s drugim psima, umjesto da pričate na mobitel uvijek pratite što radi vaš pas jer svađa oko loptice u sekundi može prerasti u ozbiljan sukob

VIDEO

Parkovi za pse u Hrvatskoj prava su rijetkost, a u nedostatku istih vlasnici se snalaze na razne načine, najčešće vodeći svoje ljubimce na javna mjesta gdje borave i ostali ljudi. Zna se dogoditi da pas zaluta na travnjak gdje postoji znak zabrane - okrugla tabla s prekriženim psom. O tome zašto je to tako dalo bi se pričati, ali o toj temi neki drugi put. Danas, kako bi izbjegli visoke novčane kazne, prijeke poglede i ružna dobacivanja sugrađana donosimo pet pravila lijepog ponašanja za vlasnike pasa:

  1. Sa odgojem psa počnite odmah, čim malo preslatko stvorenje dođe u vaš dom. Da li će pas znati dati šapu, glumiti da je mrtav i slično manje je važno, ali minimum koji ga morate naučiti je da hoda na lajni, sjedne/legne,stane i dođe na vaš poziv. Tim naredbama psa ćete naučiti da ne skače po vama, drugim ljudima i psima, a ne manje važno naučit ćete ga kako prelaziti ulicu,kako izbjegavati ostale opasne situacije i kako se ponašati u društvu drugih pasa. Ako pas nije socijaliziran i pokazuje agresiju potražite pomoć stručnjaka za ponašanje pasa.
  2. Ako postoji tabla kojom se zabranjuje pristup psima, poštujte znakove. Izbjegavajte dječje parkove i livade u neposrednoj blizini škola, vrtića, staračkih domova i bolnica!
  3. Uvijek počistite za svojim psom, a vrećicu s psećom kakicom  bacite u za to predviđenu kantu. Budući da ih većina gradova nema dovoljno ili ih nema uopće bacite ih u običnu kantu za smeće.
  4. Ne namećite svog psa  nepoznatim ljudima! Neki ljudi, pogotovo djeca boje se pasa. 'Neće vam ništa' i ostale izgovore izbjegavajte jer koliko god vama vaš dlakavi ljubimac bio sladak postoji mogućnost da pas na nekoga skoči ili ga ugrize. Psa zato vodite na lajni, a ako je agresivan stavite mu brnjicu.
  5. Šetnja psa odgovoran je zadatak! Kada ste na livadi s drugim psima, umjesto da pričate na mobitel uvijek pratite što vaš pas radi. To ne znači da ne smijete pričati s drugim vlasnicima, ali pas uvijek mora bit na oku jer primjerice bezazlena pseća svađa oko loptice, ako se ne spriječi na vrijeme, pogotovo ako jedan od pasa nije socijaliziran u sekundi može prerasti u ozbiljan sukob.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode