Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

6 načina kako se brzo riješiti mitesera jagodama, sodom...

6 načina kako se brzo riješiti mitesera jagodama, sodom...
1

U svakoj kuhinji nađe se poneki sastojak kojim ćemo očistiti pore učinkovito, nježno i jeftino. Osim toga, nema bolje kozmetike od one iz kućne radinosti

VIDEO

Koliko god ih se pokušavali riješiti, miteseri kao da su uvijek na licu. Krenete li na njih agresivno, odmah se osvećuju ružnim crvenilom i ispucalim kapilarama. 

U svakoj kuhinji može se pronaći neki sastojak kojim ćete očistiti pore učinkovito, nježno i jeftino. Osim toga, nema bolje kozmetike od one iz kućne radinosti, a koju nam je priroda dala. Miteseri se javljaju kada se pore začepe prevelikom masnoćom, bakterijama, mrtvim stanicama kože, prašinom... Želite li ih se riješiti, pore moraju biti čiste.

Otvaranje pora parom

Najbolji i najbrži način je parenje lica jer para pomaže miteserima da izađu iz kože. Zagrijte u loncu vodu i u nju stavite koru limuna. Držite lice iznad lonca, ali ga ne dodirujte jer može biti vruć. Preko glave stavite ručnik da para ne bježi i tako ostanite tri do pet minuta. Isperite lice blagim sapunom i osušite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maska od bjelanjaka

Bjelanjci sužavaju pore i tako sprječavaju nečistoćama ulazak u njih, a pomažu i da se očiste pore koje su već začepljene. Odvojite iz jajeta bjelanjak u posudu pa dodajte četiri žličice soka od limuna i žličicu meda. Naime, limun ima dezinfekcijski učinak, a med antibakterijski. 

Dobro promiješajte. Prije nego masku stavite na lice, držite ga nad parom kako bi se pore raširile. Obrišite lice i nanesite masku. Nakon 15 minuta isperite je hladnom vodom. Namažite lice hidratantnom kremom.

Piling od sode bikarbone

Ona je odlična za uklanjanje mrtvih stanica s kože i dubinsko čišćenje pora. Pomiješajte žličicu sode bikarbone, tri žličice vode i pola limunovog soka. Smjesa mora biti nešto gušća od mlijeka. Prstima je stavljajte na lice i nježno kružite tako da svaki dio očistite. Na kraju isperite lice mlakom vodom, osušite i namažite kremom.

Med izvlači mitesere

Med je poznat po antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima, a dobro je i što je ljepljiv pa mitesere izvlači iz pora. Stavite žličicu meda na lice i oko dvije prstima trljajte kožu, posebno tamo gdje ima najviše mitesera. Isperite lice toplom vodom.

Maska od zelenog čaja

Zeleni čaj prepun je antioksidansa i pomaže miteserima da lakše izađu iz pora. U posudici pomiješajte tri žličice zelenog čaja, jednu smeđeg šećera i pola žličice limunovog soka. Stavite na lice i neka stoji 15 minuta. Isperite vodom.

Piling od jagoda

Ovo voće prepuno je alfa hidroksilne kiseline, a ona kontrolira proizvodnju masnoća i čisti kožu od mrtvih stanica. Maska od jagoda pomoći će riješiti se starih mitesera i pojavu novih. Pomiješajte žlicu meda, tri zgnječene zrele jagode i pola žličice limunovog soka. Masirajte smjesom lice kružnim pokretima oko tri minute pa isperite, piše portal Simple household tips.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju