Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

8 drevnih tretmana za ljepotu koje žene koriste još i danas

8 drevnih tretmana za ljepotu koje žene koriste još i danas
1

Radi se o tretmanima koje žene koriste stotinama godina, odlični za bolji izgled, a uz to su i potpuno prirodni. Neke sastojke za njih već sad imate u svojoj kuhinji

VIDEO

Žene su žudile za ljepotom oduvijek pa ni ne čudi što su posezale za svime oko sebe samo da bi došle do cilja. Radi se o tretmanima koji su odlični za bolji izgled, a uz to su i potpuno prirodni. Neke sastojke za njih već sad imate u svojoj kuhinji.

Ovo je 8 drevnih tretmana za ljepotu:

  • Maslinovo ulje Nekada su žene ovo ulje nazivale zlatnim, i to s dobrim razlogom. Odlično je za njegu kože i kose.
  • Kupke Stare Rimljanke provodile su sate i sate u svojim kupkama. Uživale su u malim razgovorima dok su izmjenjivale hladnu i toplu vodu koja je odlična metoda zatezanja kože. Osim toga, potiče i cirkulaciju.
  • Aromaterapijska masaža Bila je omiljena među mnogim damama nekad, a omiljena je i danas. Odlična je za ljepotu i opuštanje. Nakon masaže aromaterapeutskim pripravcima koža izgleda fantastično.
  • Tkanina umjesto pilinga Žene nekada nisu imale piling kakakv poznajemo danas pa su mrtve stanice s kože skidale grubom tkaninom. Tako su i poticale cirkulaciju.
  • Depilacija šećernom pastom Kažu da je to najbolja metoda uklanjanja dlačica s tijela, a žene je prakticiraju tisućama godina. Ne šteti koži kao moderni pripravci.
  • Maska za kosu od jaja To je stara metoda održavanja kose lijepom, zdravom i sjajnom. Dovoljno je razmutiti jaja, staviti ih na kosu, držati neko vrijeme pa isprati toplom vodom.
Dreamstime
  • Kiselo vrhnje Moguće je da su žene sasvim slučajno otkrile kako su im ruke mekane nakon što su radile nešto s vrhnjem pa su ga počele koristiti kao kremu za kožu, ali i kao regenerator za kosu.
  • Sok od limuna Stoljećima ga žene koriste za izbjeljivanje kose na suncu. Jednostavno se nanese na vlasi, i to je to. Rezultat su svjetliji pramenovi koji često bolje izgledaju nego oni napravljeni kod frizera.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku