Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Ako 'baka servis' zakaže - oni čuvaju vašu djecu koliko treba

Ako 'baka servis' zakaže - oni čuvaju vašu djecu koliko treba
1

Agencija nudi i prijevoz djeteta ili čuvanje na nekoliko sati kad god vam zatreba, a svi zaposlenici pomno su birani od stručnog tima. Čuvanje se nadzire web kamerama

VIDEO

Omer Zvizdić, tata dvogodišnje Hane, U Hrvatsku je došao s obitelji prije godinu i pol. Američki je državljanin i radio je kao novinar u Washingtonu gdje je upoznao suprugu koja je također ondje radila.

- Kad se supruga trebala vratiti u Hrvatsku, jedini logičan slijed je bio da se svi preselimo. U Americi smo bili sami, daleko od svih, s bebom, pa smo istražili sve što se nudi kao pomoć roditeljima - priča 30-godišnji tata. Tada se i rodila ideja o pokretanju agencije u Zagrebu.

Omer je ostao kod kuće i čuvao Hanu jer se supruga već šest mjeseci nakon porođaja morala vratiti na posao. Kaže da je postao ekspert za pitanja i potrebe djece i roditelja. Ubrzo su uvidjeli da u Hrvatskoj ne postoje slične usluge i agencije te kad “baka servis” zakaže, roditelji moraju otkazati obveze ili voditi dijete sa sobom. Tako je osnovao Nanny.hr, specijaliziranu agenciju za posredovanje pri povremenom čuvanju djece, koja na brz i jednostavan način povezuje roditelje s čuvalicama za djecu svih uzrasta i različite potrebe. 


- Do našeg nastanka roditelji su jedino mogli tražiti slične usluge koje se nude preko oglasnika, a to je meni neprihvatljivo. Povjeravati najdragocjenije i najbitnije biće u ruke potpuno nepoznate i neprovjerene osobe, a pritom je još pustiti u svoj dom je preopasno. Zato smo se potrudili da budemo svojevrstan filtar koji će roditeljima, ali i čuvalicama, biti potpora i pružiti sigurnu uslugu - objašnjava Omer.

Agencija trenutačno ima desetak čuvalica na raspolaganju koje imaju svoje primarne poslove i završene studije u struci (predškolski odgoj) te povremeno rade kao čuvalice u Nanny.hr. Omer objašnjava da su ih sve pomno odabrali uz pomoć stručnog tima psihologa.

- Postati teta čuvalica u Nanny.hr nije jednostavno i ne primamo sve kandidate koji imaju dobro napisan životopis. Dapače, to je težak i mukotrpan proces. Kandidate dijelimo na kvalitetne i nekvalitetne te ne dajemo neophodno prednost obrazovanju nad iskustvom. Pogodnost naših čuvalica je ta što same određuju kad su dostupne za rad - pojašnjava mladi poduzetnik.


Nakon što se roditelji registriraju na webu imaju otvoren pristup profilima čuvalica i sami odabiru što im odgovara, a mogu i prepustiti djelatnicima stranice da izaberu najbolju čuvalicu za njihove potrebe. 

- Nakon što dobijemo potvrdu zaposlenika da prihvaća angažman, sastavljamo ugovor u nekoliko klikova. Registrirani korisnik svaki sljedeći put ne mora ispunjavati upitnik jer su informacije pohranjene. Samo odabere vrijeme i čuvalicu za svoje dijete. Dostupni smo 0-24, svakoga dana, pa i blagdanima - objašnjava Omer Zvizdić i dodaje kako se rezervacija može napraviti i samo nekoliko sati prije angažmana. 

- Iznajmljujemo i kamere koje se bežično povežu s mobitelom te se tako može s bilo koje lokacije pratiti što se događa tijekom čuvanja. Imaju i izvrsnu vidljivost po mraku - naglašava vlasnik agencije. Postoje dva mjeseca, a zasad najviše rade sa strancima koji su upoznati s ovim principom.

Prijevoz djeteta te web kamere za nadzor čuvanja

Nanny.hr je jedina agencija ovakvog tipa u Hrvatskoj, specifična po tome što nude razne vrste usluga: cjelodnevno čuvanje djeteta koje je bolesno i ne može ići u vrtić, prijevoz djeteta iz škole do doma ili preuzimanje djeteta iz vrtića ili s treninga, kao i čuvanje na nekoliko sati. U agenciji nude i najam web kamere kojom roditelji mogu nadzirati kako protiče čuvanje (uz suglasnost čuvalice).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps