4 komentara

Domaći grisini s maslinovim uljem i mediteranskim biljem

Omiljeno začinsko bilje, poput majčine dušice, čilija, bosiljka i češnjaka, pomiješajte s omekšalim maslacem pa poslužite s ovim finim domaćim grisinima. Dobar tek!

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 i 1/2 dl mlake vode
  • 3 žlice maslinova ulja
  • žličica soli, žličica šećera
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 1/2 žličice usitnjenog začinskog mediteranskog bilja

Priprema:

Izmrvite kvasac u toploj vodi, pomiješajte sa šećerom i ostavite neka odstoji na toplom 15 minuta. U veću posudu stavite brašno i sol na rub. Načinite udubinu, izlijte kvas, promiješajte s brašnom, ulijte ulje, dodajte začine i izmijesite glatko tijesto. Ostavite na toplome pokriveno pola sata.

Tijesto podijelite u manje loptice. Svaku rastanjite u duguljastu, tanku, valjkastu traku. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i premažite umućenim jajetom. Ostavite ih na sobnoj temperaturi bez propuha pola sata te pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta. 

Možda vas zanima i ovo:
Message