Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Espadrile - kraljice ulice ove sezone koje morate imati

Espadrile - kraljice ulice ove sezone koje morate imati
1

Jednostavne, praktične i udobne dolaze, espadrile su postale nove hit cipele. Mogu se nositi na sve, a više o njima potražite u subotnjem broju Budi.IN-a

VIDEO

Od vojske španjolskih kraljeva do ormara trendseterica, espadrile su jedan od najdugovječnijih modela, a ove sezone definitivno su “must have”. Za ove skromne cipele, čiji je đon napravljen od konopa, povjesničari tvrde kako su prvi primjerci napravljeni još u 13. stoljeću. Tada su ih nosili i žene i muškarci koji su čak išli u vojsku u njima, a pravi damski trenutak dobile su 1970-ih, kada ih je Yves Saint Laurent podignuo na platformu. 

Danas doslovno ne postoji high street brend koji u ponudi nema barem jedan model espadrila. Najpopularnije su one koje se jednostavno navuku na stopala, a dolaze u klasičnim varijantama poput crnih modela do onih ukrašenih upečatljivim cvjetićima, našivenim detaljima... Dizajneri i pristupačniji dućani nude i espadrile na vezanje. Platnene vezice oko gležnja daju im još više romantičnog štiha, a za ljeto trendseterice predlažu i espadrile s platformom.

Street Style - Spring 2016 New York Fashion Week

Đon od konopa tako se podigao za nekoliko centimetara, što je ove sezone slučaj s gotovo svim cipelama, a možete ih nositi i u casual i večernjim varijantama, na traperice i seksi uske haljine. Da su zaista stvorene za najchic dame, pokazuje i to što su se sredinom četrdesetih godina njihove vrpce omotale oko gležnjeva Sophije Loren i Grace Kelly, a prvi prepoznatljiv trenutak na filmu ove su cipele imale kad ih je Rita Hayworth obula u kombinaciji s jednodijelnim kupaćim kostimom u filmu “The Lady from Shanghai” iz 1947.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jasno nam je zašto su espadrile već toliko godina najpoželjniji predmet brojnim stajliš ženama. Udobne su i praktične, raznolike, a dovoljno jednostavne da odgovaraju svakoj kombinciji i stilu odijevanja. Romantične su ako se vežu oko gležnja, a “edgy” u crnoj boji s visokom platformom.

Alessandra Ambrosio meeting with a friend for lunch

Detektiva Sonnyja Crocketta, kojeg je u “Miami Viceu” glumio Don Johnson, odlučili su odjenuti na dotad doista neviđen način - njegova kombinacija hlača i sakoa s espadrilama pokrenula je novi trend koji se savršeno uklopio u vrući Miami. Kako je tajna njihove privlačnosti upravo u udobnosti, možemo zaključiti da se trend udobne odjeće i obuće nastavlja i ove sezone.

Više o njima potražite u subotnjem broju Budi.IN-a. Ne zaboravite svoj primjerak u velikom ženskom paketu Budi.IN, Skuhatćute i novine 24sata za samo 9,90 kn. 
Nagradna igra za fantastične skutere Kymco i dalje traje i još uvijek se možete uključiti. Detalje potražite u sutrašnjem broju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno