Obavijesti

Lifestyle

Komentari 183

Generacija koja se ne seksa: To mlade danas ne zanima puno

Generacija koja se ne seksa: To mlade danas ne zanima puno
1

Ovo je generacija koja ima puno više načina da se zabavi, pa seks postaje samo jedna od mogućih opcija. Osim toga, zbog stila života oni nužno i kasnije sazrijevaju

VIDEO

Današnji 20-godišnjaci, generacija Y i iGeneracija seksaju se znatno manje nego prijašnja generacija. Oko 15 posto mladih između 20. i 24. godine nije imalo seksualno iskustvo prije 18 godine, pokazalo je novo istraživanje, piše CNN. U odnosu na generaciju X, prije njih, u njihovoj dobi seksualno iskustvo nije imalo tek šest posto. 

- Ovo je sve dio kasnijeg sazrijevanja. Danas mladi duže žive s roditeljima, više studiraju i samim tim se dob zapošljavanja i ulaska u brak produžuje - objasnila je Jean Twenge, voditeljica studije i autorica knjige "Generacija Ja". 
No ona vjeruje da su i drugi faktori ključni. Poput tehnologije. 

- Ako provodite više vremena dopisivajući se s prijateljima, umjesto uživo, imat ćete i manje prilike da se spetljate s nekim. Budući da ima više načina da se zabavite, seks postaje manje važan, odnosno samo jedan od mogućnosti na listi - objasnila je Twenge. 

Ove dvije mlade generacije općenito su manje seksualno aktivne, a istraživanje je otkrilo i da je kod žena seksualna želja veća nego kod muškaraca, kod bijelaca više nego kod crnaca te kod onih koji nisu pohađali fakultet u odnosu na one koji jesu. 

Jean Twenge i Martin Monto, profesor sociologije koji nije povezan sa studijom, smatraju da je to dobro jer se mladi ne upuštaju u romantičnu vezu ako nisu emocionalno spremni. Pritisak je puno manji nego prije. No postoji i druga strana medalje, a to je da je čovjek na svom seksualnom vrhuncu sredinom 20-ih godina pa postoji i vjerojatnost da oni koji žele vezu, imaju manje mogućnosti. 

Istovremeno, pojavila se i studija koja se bavila seksualnim životom spolno aktivnih ljudi ove generacije. Ispostavilo se da svaki deseti ima seksualnih problema, uključujući erektilnu disfunkciju, manjak interesa za seks i problem s dostizanjem vrhunca. To su tri najčešća problema, a vrlo malo tko od njih traži profesionalnu pomoć.

Thinkstock

Ovo istraživanje do sada je najveća znanstvena studija seksualnog zdravlja i života u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail. Vjeruju da je ovo ujedno i prva studija koja se fokusirala na seksualne probleme u mladosti. 

Više od trećine seksualno aktivnih mladih muškaraca i nešto malo manje od polovice žena iskusilo je jedan ili više problema u seksu u posljednja tri mjeseca. Kod mladih žena najčešći problem su nemogućnost dostizanja vrhunca i manjak interesa za seks, dok je kod muškaraca najveći problem prerani vrhunac te problemi s postizanjem i održavanjem erekcije. 

Stručnjaci smatraju da je ključno pomoći ljudima kada uđu u seksualni život, jer će se ti problemi u protivnom produžiti i postati još veći problem za cijelu naciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith