Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Jeste li ikad primijetili kako konobari u restoranima često predlažu da uzmete posebnu ponudu dana? No njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski

VIDEO

Kad idem jesti u druge restorane, nikad ne naručujem posebne ponude, tvrdi glavni kuhar Alberto Morreale iz San Diega i dodaje da neki restorani sastavljaju specijalitete za ponudu dana na temelju namirnica kojima će isteći rok trajanja ili ih se što brže pokušavaju riješiti. Umjesto toga, bolje je pitati konobara poslužitelja da vam preporuči nešto napravljeno od lokalnih sastojaka ili ono što je stiglo svježe toga dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pripreme za kuhanje za Olimpijske igre 04:22

Piletina

Ako ste tip koji piletinu prelijeva tekućinom tijekom pečenja svakih 15 minuta, onda vjerojatno nećete uživati ​​u tom jelu u restoranima. Piletina u restoranima često zna biti pretjerano kuhana ili pečena. Također, prema web stranici Food Network, kuhari često znaju izbjegavaju naručivati ​​piletinu u restoranima iz više razloga, od kojih su i previsoke cijene i nedostatak originalnosti.

Trikovi kako odoljeti nezdravoj hrani kada je silno želite pojesti
Trikovi kako odoljeti nezdravoj hrani kada je silno želite pojesti

Školjke

Budući da većina ribarnica ne isporučuje vikendom, rasprava između kuhara koji vole svježe namirnice o tome da se školjke ne bi trebale jesti ponedjeljkom i dalje traje.

Mnogi ih izbjegavaju poput kuge, dok drugi svejedno naručuju ribu, ako je restoran na obalnom mjestu ili je poznat po plodovima mora. Međutim, kad su u pitanju kamenice ili druge školjke, najbolje je da ih zaobiđete jer ako se ne skladište kako treba, sirove kamenice mogu biti opasne.

Izbjegavajte lance restorana

Lanci restorana ili oni s ogromnim izborima na meniju mogu itekako izbjeći serviranje svježih sastojaka. Ako želite svježe, domaće sastojke, njih bi vjerojatno trebali izbjegavati. Glavni kuhari se obično drže podalje od takvih restorana, jer je sve obično zamrznuto jednom ili čak više puta.

Također je uvijek dobro gledati na veličinu izbora. Ako je izbor na više od dvije stranice, vjerojatno moraju imati veliki popis hrane. Što znači da je manje vjerojatno da ćete dobiti svježi obrok.

'Svježi' kruh na stolu

Topli i tostirani, poslužen s maslacem ili maslinovim uljem, kruh u košarici koja krasi vaš stol u restoranu može biti svjež iz pećnice ili samo ponovno zagrijan, prije nego što dođe na vaš stol. Nikad ne možete sa sigurnošću znati koliko je taj kruh svjež.

Mnogi kuhari savjetuju da pripazite prije nego što ih zagrizete. Ne samo da je ukusni kruh pun ugljikohidrata i kalorija, već može biti i pun klica iz večere koja je bila prije vas.

Određeno povrće

- Kad odem u restoran, obično se držim podalje od salata - tvrdi Kayson Chong, izvršni kuhar The Venuea i dodaje da bi radije isprobao nešto posebno što je kuhar pripremio sa sezonskim namirnicama i zanimljivim kombinacijama.

On tvrdi da je bolje okusiti nove i uzbudljive stvari nego nešto što lako možete pronaći u bilo kojem restoranu. Salate nikada nisu istinski prikazi onoga što bi nadahnuti kuhar zaista trebao predstaviti gostu. Također, kuhari nikada neće naručiti tikvice i bundeve. Ovo povrće se nikada ne servira slatko, a što je većinom slučaj u restoranima.

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Grickalice

Čak i ako gladujete dok čekate da vaše jelo bude spremno, izbjegavajte grickalice poslužene netom prije večere. Te zdjele se rijetko peru, tako da možete biti sigurni da je mnogo prstiju, osim vašeg, već uronilo u zdjelu s orasima ili perecima. Zato se držite podalje od njih da se ne bi tijekom večere zarazili gripom ili nekim drugim virusom, piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto
NEOBIČAN DODATAK

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto

Iako se i magnezij i sumpor prirodno pojavljuju u tlu, oni mogu biti iscrpljeni iz tla zbog različitih razloga. Primjerice, zbog prekomjerne sadnje i sjetve, čime se tlo iscrpljuje