Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Jagoda Kumrić: Nije me strah ostvariti ono što sam zamislila

Jagoda Kumrić: Nije me strah ostvariti ono što sam zamislila
2

Odrješita Splićanka: Lijepa glumica Jagoda Kumrić (22) otvoreno za SuperMilu govori o majci kojoj se divi, braći koju obožava i filmu o kojem sanja

VIDEO

Početak emitiranja nove serije Nove TV “Kud puklo da puklo“ jedva je čekala  i zvijezda “Larina izbora“ Jagoda Kumrić. Gledatelji još pamte kako je odigrala ulogu razmažene Nikol, a popularnost “Larina izbora“ nije joj, kaže, bila teret u stvaranju novog projekta. 

- Kad vidim najavu za seriju i pročitam što se piše o njoj, i mene mami da je i pogledam. Svi mi glumci tako razmišljamo i nadam se da smo u pravu. Popularnost “Larina izbora” potvrda je da smo dobro radili, gledanost nam svima mnogo znači. Istina, slava jest velik teret, ali mi glumci smo tašti i rado se nosimo s time. Da staneš pred kameru ili na pozornicu, moraš imati ego koji želiš pokazati. Da ga nemaš ne bi radio ispred nego iza kamere - govori Jagoda koja u novoj seriji igra krčmaricu Snježanu. Sviđa joj se što su u novoj seriji svi likovi zanimljivi, s jako izraženim karakternim crtama.

- Snježana je krčmarica koja sanja o tome da postane dizajnerica. Zapravo, kako joj dođe. Jedan dan bi se udala, a drugi bila dizajnerica. Oštra je po naravi, mora se nositi s pijancima jer ih nema tko drugi izbaciti iz krčme - kaže Jagoda. Karaktere svojih likova voli pokupiti iz okoline, zanimljivo joj je promatrati ljude. I za ulogu Nikol su joj, smješka se, glavna inspiracija bile splitske koke. Ipak, u lik otresite konobarice nije se trebala mnogo unositi jer, dodaje, uloga je jako dobro napisana pa nije bilo potrebe za pojačavanjem karaktera. 

- Uživam radeći svoju Snježanu. Ako i zapnem u vođenju lika, tu su pisci i kreativni producent Goran Rukavina. Glumački cast je fantastičan, Barbara Vicković igra moju mamu. Svi su se super našli u svojim ulogama i jako sam zadovoljna - kaže.

Glumica privatno nije razmažena kao Nikol i s njezinim likom nije našla sličnosti. No sa Snježanom ipak nešto malo dijeli. I sama, priznaje,  ponekad zna biti otresita. 

- Vrlo sam iskrena, ali postoje situacije kada i u privatnom životu trebam nešto odglumiti. Kad, na primjer, moram biti pristojna, a možda to ne želim, natjeram se jer sam lijepo odgojena. Kad mi u dućanu pokušaju nešto uvaliti, neću se derati na nekoga nego pristojno izaći. No znam i odgovoriti. Braća su me davno naučila braniti se - smije se.

Rado se sjeti trenutka kad je s Markom (18) i Zlatkom (20) kao šestogodišnjakinja sjedila u bakinu dvoru. Njih je troje s još troje bratića baki objašnjavalo što će biti kad odrastu. Jedan je htio biti policajac, drugi vatrogasac, a Jagoda – sve. I dr. Queen, i vatrogasac i policajac.

- Netko je rekao: ‘Ne možeš sve’, a ja odgovorila: ‘Onda hoću biti glumica pa ću moći biti sve’. Kasnije je gluma postala način mog razmišljanja i mog života. Ne postoji ništa što volim više od glume - govori. S braćom, kao i s cijelom obitelji, jako je povezana. Važna su joj i prijateljstva koja pomno njeguje. 

– Volimo izlaske po klubovima. Nekad mi odgovaraju kućne atmosfere, ali više nam se sviđaju lude, bučne zabave. Volim i ples i ljude, tako da su mi klubovi dragi - kaže. 

Glumica uživa i u adrenalinskim parkovima. Nedavno je bila u Gardalandu i ne boji se, kaže, ludih vožnji. 

- Usudim se svakamo. Vlakovi smrti su mi super, dobro smo vezani i uvijek se guramo da budemo prvi jer je adrenalin jači. Žao mi je što smo tek zadnji dan doznali da tamo postoji i adrenalinski park s lijanama u šumi i sličnim stvarima. Nismo imali opremu sa sobom pa nismo išli, ali svakako ćemo se vratiti - kaže glumica. Pamti da se s braćom kao dijete često tukla. Njih dvojica su, kaže, bila nemoguća, a ona kako-tako. Sjeća se da je u pubertetu radila nevolje, a mami se danas divi kako je sve to izdržala.

– Sada, kada smo svi odrasli, imamo vrlo otvoren odnos i nema toga što si ne možemo reći međusobno. Posvađamo se 20 puta na dan, ali jedno bez drugog ne možemo. Jako se volimo. Jednako ću odgajati i svoju djecu. Da od svojih roditelja mogu prepisati odgoj, rado bih to napravila. Nikad nam nisu rekli: ‘Nemoj se time baviti, tu nema posla’ nego: ‘Idi, probaj, bravo’. Zlatko je judaš i žao mi je što se taj sport ne prati kao nogomet. Osvajaju europska, svjetska prvenstva, imaju sjajne rezultate, a o tome se malo piše. Marko je upisao medicinu, njega sve zanima - ponosno će Jagoda. Glumiti je počela s deset godina u Gradskom kazalištu mladih. Imitirala je Josipu Lisac i na pozornici se odlično osjećala. Obitelj je, kaže, uvijek pratila njezine predstave, podržavala ju je da ostvari san. Zarađivati je počela još u srednjoj školi. Čak i kad nije bilo posla, Jagoda bi ga našla. Pamti i kad je s majkom počela voditi trgovinu kozmetičkim proizvodima. - Ljudi se danas bore više nego ikada, ali ipak mislim da se od snova ne smije odustajati. Ako imaš dovoljno želje i dovoljno se trudiš, možeš studirati ono što želiš. I raditi. Sve se može - kaže Jagoda koja uz glumu odnedavno vodi i organizaciju vjenčanja. 

Nije naime znala hoće li je nakon “Larina izbora” ponovno zvati u neku seriju, hoće li imati posla pa je s majkom započela novi posao. Njih dvije pomažu mladencima da njihov dan bude kao iz snova.

- Radimo sve, od sređivanja papira za matičara, pozivnica, cvijeća, glazbe, sve. No ne mora se sve i uzeti. Naši parovi uzimaju parcijalno, neki pozivnice i cvijeće, drugi glazbu, treći interijer dvorane, a stranci cijeli paket - priča. Dok osmišljavaju lijepa vjenčanja, mama je, priznaje, ne ispituje kada će i njoj organizirati svadbu. O svojim vezama nerado govori, ali rado kaže da je zbog ljubavi spremna rušiti svjetove. U vezama joj je najvažnija iskrenost. 

- Ne igram igrice, ne znam i ne želim se tome učiti. Ne sviđaju mi se taktiziranja poput: ‘Sada baš neću odgovoriti na poruku, neću se javiti’. Strastvena sam u svemu, poslu, obitelji, ljubavi, prijateljstvu. Ne mogu skrivati osjećaje - kaže. Temperamentna glumica ipak pored sebe može zamisliti i nekog jako mirnog muškarca. Važno joj je samo da nema skrivanja, tajni, da su sve karte na stolu. A do trenutka kada će se majka pobrinuti i za najvažniji dan u njezinu životu, Jagoda svaki slobodni trenutak uživa u krugu prijatelja koji nisu isključivo iz glumačkih voda. One najbolje poznaje od malih nogu, s njima je odrasla. Pred njima ne skriva emocije, ni tugu ni veselje, pa ni suze.

Obitelj je njezina najjača karika   

U obitelji se posvađamo i 20 puta na dan, ali jedno bez drugog ne možemo. Jako se volimo. Jednako ću odgajati i svoju djecu, kaže Jagoda. S braćom i majkom kojoj se divi kako je izdržavala njezinu tvrdoglavost i male nevolje tijekom odrastanja.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'