Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Knedle s mljevenim mesom i umakom od kupusa i slanine

Knedle s mljevenim mesom i umakom od kupusa i slanine
1

VIDEO

Sastojci:

  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 6 krumpira
  • jaje
  • 200 g brašna
  • 200 g suhe slanine
  • luk
  • 500 g zelja
  • kim
  • papar
  • sol
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike


Priprema:

Stavite pirjati zelje sa polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zalijte s malo vode i začinite paprom i kimom. Drugu polovicu luka propirjajte na ulju i dodajte mljeveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješajte i maknite s vatre. Ogulite i skuhajte krumpir, pa ga ohlađenog propasirajte.

Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu dobro posipajte brašnom, te umijesite tijesto za knedle. Razvaljajte ga i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žlicu mesnog nadjeva. Zamotajte tijesto, oblikujte u knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini. Stavite kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode.

Kad isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite s pirjanim zeljem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj