Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Kupio sam staru crkvu iz 1866. i pretvorio ju u dom iz snova'

'Kupio sam staru crkvu iz 1866. i pretvorio ju u dom iz snova'

Dok većina vjernika ide u crkvu jednom tjedno i to nedjeljom, ovaj Amerikanac u crkvi provodi svaki dan. Kupio je građevinu iz 19. stoljeća i preuredio ju u svoj dom iz snova

VIDEO

Dok zgrada iz 19. stoljeća izvana još ima mnoge svoje povijesne značajke te uistinu podsjeća na crkvu, iznutra je potpuno preuređena. Nestale su tradicionalne klupe i orgulje, a umjesto njih dom ima modernu kućnu teretanu, pa čak i stol za bilijar, smješten u dnevnom boravku. Crkveni dom ima čak i prekrasne vitraje u spavaćoj sobi, koji zapravo otkrivaju da je zgrada nekada služila vjernicima u obredu. I u dnevnom boravku očita je religiozna nota - svjetlost dopire kroz velike, ukrašene prozore.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kaštela: Uz oltar u crkvi zapalili vatru i napravili peku 02:41

Na Redditu, vlasnik kuće, koji tvrdi da 'nije ni najmanje religiozan', pokazao je svoju neobičnu nastambu koja ga je koštala 138.000 eura. 

- Ovo je moja kuća; preuređena crkva izvorno izgrađena 1866. Još ima puno posla, ali dosta toga je napravljeno - izjavio je.

Objasnio je kako ondje trenutno živi sam, ali mu se djevojka taman treba useliti te se nada da će mu ona moći pomoći oko uređenja.

- Kad sam ju prvi put otišao pogledati, mislio sam da će sve skupa na kraju možda biti pomalo jezivo. Mislio sam i da će trebati puno posla. No na kraju je struktura fantastična - napisao je.

Urawaza: Japanski trikovi koje vrijedi isprobati u kućanstvu
Urawaza: Japanski trikovi koje vrijedi isprobati u kućanstvu

Do sada, našalio se, nema duhova.

- Zgrada crkve ima svoj toranj, ali trenutno je prostorija na vrhu nedostupna. Zvona nažalost nema, može se ići gore, ali je čudno. Ide se kroz rupu u zidu, a zatim ljestvama - napisao je.

Mogao bi srušiti dva kata i napraviti ogroman otvoreni zvonik s lusterom iznad ulaza, razmišlja o jednoj od opcija.

Iako bi mnogi pomislili da je grijanje velike crkve skupo, računi nisu previsoki.

- Do sada nije bilo loše. Prethodni vlasnik poduzeo je mnogo mjera opreza kako bi osigurao da račun nije ekstreman. Obično je to oko 360 eura mjesečno - navodi.

Mnogi su ljudi bili zaista impresionirani njegovim prekrasnim domom, a jedan je rekao: "Lijepo je jednom vidjeti dobro potrošen novac", piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović

Dnevni horoskop za petak 17. svibnja: Jarcu će pristići lijepa vijest, a Ovan će biti s djecom
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za petak 17. svibnja: Jarcu će pristići lijepa vijest, a Ovan će biti s djecom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 17. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u
PRAVILAN NAČIN

Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u

Stolici je potrebno vrijeme da se pomakne u ispravan položaj kako bi sišla kroz analni kanal, zbog čega ne biste trebali pokušavati na silu. Ako ne uspijete, ustanite i prošetajte