Obavijesti

Lifestyle

Komentari 50

Moderni boho: Urbane snaše ovog su ljeta glavne zvijezde

Moderni boho: Urbane snaše ovog su ljeta glavne zvijezde
1

Čipka, rese, vez, eksplozija boja... samo neka se vidi, a ovaj trend obožavaju i strani i domaći brendovi. Donosimo tko ih nosi, po čemu su posebni i kako ih kombinirati

VIDEO

Apsolutno svaka revija dvojca Dolce & Gabbane donosi presjek talijanskih etno elemenata - cvijeće, vez i ostale drangulije. Folklor voli i Valentino, a kod nas su odnedavno ovaj stil oživjele majka i kći, Katarina i Vini Gvozdanović, koje stoje iza brenda Kavivy Couture.

- Za izradu odjeće koristimo isključivo hrvatske materijale, imamo cekere koji se ručno pletu u Slavoniji, a ukrašava ih mama. Proces crtanja i osmišljavanja prolazimo zajedno i jako smo sretne što ljudi prepoznaju naš proizvod i ljubav i trud koje ulažemo - kaže Vini.

I manekenka Helena Šopar cijeni ovu modnu nišu: nedavno su ona i sestra Tamara Rebić predstavile brend Sopar inspiriran rodnim Pagom. Taj je otok, u svijetu baštine, ujedno sinonim za prekrasnu, autohtonu i autentičnu čipku. Radi se o korištenju etno detalja za svakodnevicu - iako smo se divili kompleksnim teksturama na nedavno završenoj zagrebačkoj Smotri folklora i iznimno bogatim ukrasima, za trčanje gradom treba nam nešto drukčije i ovdje mora biti stilskoga kompromisa.

To možemo vidjeti, npr., na torbama. One su prezentacija savršenstva detalja u malom - skromne dimenzije vole kičasto, stoga smo se zaljubili u torbice s vezom u niz boja. Tu su i oni vrećasti komadi koji sjajno izgledaju u kombinaciji s dugim boho haljinama. I cekeri su famozni ukras, viđeni su na pistama u sklopu ljetnih kolekcija.

Etno se uvukao u sve pore stila - onaj za dan, više poslovan, ima skromne detalje jer “dress code” voli pravila, dok casual otvara vrata energičnijih motiva. Tu su i forme poput megavolana, pufastih suknji, prsluka s resicama i kukičanih maksi haljina. I tako se nekad konzervativna tradicionalna odjeća uvukla u pore svakodnevice. Neka se vidi, poručuje folklorni trend.

Naše cure s naslovnica Budi.IN-a ovog ljeta obožavaju folklorne detalje. Lidija Lešić uparila je kukičano s boho košuljom, a Dorin Lucija Bajzec voli bijelu u kombinaciji s eteričnim elementima na jaknici.

Kaviy couture
Hrvatske materijale koristimo za izradu naših tunika i haljina, a cekeri se ručno rade u Slavoniji. Ukrašava ih moja mama Katarina, kaže Vini Gvozdanović, koja je osnovala ovaj brend.

Natikače,
asos.com, 441 kn

Košulja, Mango, 124,90 kn

Naušnice, H&M, 37 kn

Hlače, Zara, 399,90 kn


Torbica, Stradivarius, 79,90 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku