Obavijesti

Lifestyle

Komentari 202

Odljubili ste se, a želite ostati zajedno? 7 savjeta kako uspjeti

Odljubili ste se, a želite ostati zajedno? 7 savjeta kako uspjeti
1

Je li moguće ponovno se zaljubiti u svog bračnog druga? Apsolutno, kažu bračni teraputi, ali potrebno je vrijeme, trud i strpljenje oba partnera da bi uspjeli

VIDEO

S godinama, s vremenom, s određenim događajima i iskustvima, dogodi se i da se jedan od partnera odljubi. Ili voli manje nego prije. Je li moguće zaljubiti se ponovo? Apsolutno, kažu bračni savjetnici ali potrebno je vrijeme i trud s obje strane. Za Huffington Post bračni terapeuti podijelili su svoje savjete za parove koji se nađu u ovoj situaciji. 

1. Dajte si vremena

Manjak zaljubljenosti ili izostanak iste nije se dogodio preko noći. Isto tako neće se preko noći dogoditi ni zaljubljivanje. Ako ste vi ti kojima se to dogodilo, zapitajte sebe: što mi treba da mi se moj/a partner/ica ponovno svidi? Da, počinjete ponovno od sviđanja - objasnio je savjetnik za parove David McFadden. 

themoviedb.org

Jedno drugome postavite ovo pitanje: Trebamo li najprije oprostiti zbog onoga što se dogodilo u prošlosti i što nas je povrijedilo da bi se ponovno mogli svidjeti jedno drugome? Ako je odgovor potvrdan počnite s procesom opraštanja. 

2. Promijenite način na koji međusobno razgovarate

Ako ste se našli u začaranom krugu komunikacije u kojemu se jedno od vas žali da vašem braku nedostaje povezanosti, a drugo se tada povlači u sebe i izbjegava komunikaciju, morate naći izlaz iz toga ako želite spasiti brak, savjetuje Jennifer Chappel Marsh, bračna i obiteljska terapeutkinja iz San Diega.

Fotolia

Obično se u takvim obrascima događa da što je ovaj koji se žali glasniji, to je ovaj što se udaljava tiši. Da bi to riješili, partner koji se žali mora pronaći nježniji i blaži način komunikacije, a partner koji šuti mora se više uključiti u razgovor.

3. Zapitajte se zbog čega ste se u početku zaljubili? 

Razmislite o tome i pokušajte ponovno iskusiti te osjećaje i stvoriti te doživljaje tjednim izlascima. 

4. Pronađite nove zajedničke interese

Problem često nastaje kada parovi počnu živjeti zasebne živote jer su se previše udaljili baveći se svojim aktivnostima koje ne uključuju drugog partnera. Nađite nešto novo u čemu ćete oboje uživati i tako se povezati. 

5. Seks

Ako ste međusobno udaljeni, vjerojatno vam ni seks baš nije visoko na listi prioriteta. Ali, da biste se zaljubili, morate poraditi na fizičkom kontaktu. Dodir je nužan za ljubav. Posvetite se tome više, kao i međusobnom zavođenju. 

Fotolia

6. Učinite nešto lijepo za svog partnera

Ljubav je u malim stvarima. U iznenađenjima koja puno znače. Razmislite što ste do sada sve učinili jedno za drugo i pokušajte naći nove načine da se međusobno razveselite. Tako ćete više cijeniti jedno drugo i zbližiti se ponovo. 

Fotolia

7. Nemojte se međusobno okrivljavati

Ako ste bili nesretni godinama, teško je ne zamjeriti partneru. Ali nitko ne može čitati vaše misli pa čak ni vaš partner koji s vama živi. I vi ste trebali reći što vam ne odgovara i što (ne)želite. Parovi koji ostaju zajedno s vremenom moraju naučiti kako izraziti svoja (ne)zadovoljstva na direktan ali lijep način. U tome i je njihova snaga - mogu ostati ranjivi jedno pred drugim znajući da će ih druga strana poštovati i cijeniti. 

Fotolia
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru