78 komentara

Osvježavajuća torta od sira i bijele čokolade bez pečenja

Umjesto jagoda u kremi možete koristiti i borovnice ili maline, a osvježavajući okus dat će joj kremasti sir. Biskvit se radi samo od maslaca te mljevenih keksi

Barbara Črgar
Foto: Barbara Črgar

Sastojci:

Biskvit

  • 250 g keksi 
  • 100 g maslaca

Krema:

  • 50 g maslaca
  • 400 g bijele čokolade
  • 500 g krem sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g jagoda/borovnica/malina

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona.

Barbara Črgar

Priprema:

Kekse (najbolje Digestive) izmrvite pomoću valjka za tijesto ili blendera i dodajte otopljeni maslac. Promiješajte, prebacite u kalup za tortu i smjesu dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Na pari otopite bijelu čokoladu i maslac. U zdjeli pomiješajte krem sir i vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Kada dobijete homogenu smjesu dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Jagode ili neko drugo voće narežite na kockice, dodajte u smjesu i lagano promiješajte. Kremu prelijte preko biskvita od keksi i  ostavite u hladnjaku da se hladi minimalno 3 sata, a najbolje preko noći.

Barbara Črgar

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message