Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Otkrile su bizarne kombinacije hrane koje su jele u trudnoći

Otkrile su bizarne kombinacije hrane koje su jele u trudnoći
1

Istraživanja pokazuju da 70 posto trudnica ima neke želje. Potreba za kiselim i slanim može upućivati na manjak natrija u tijelu, a želja za ledom na anemiju

VIDEO

Trudnice žude za neobičnim jelima i kombinacijama, mit je koji postoji oduvijek. No to nisu samo izvoljevanja, tvrde znanstvenici. Za neke želje imaju potpuno opravdani razlog. Osim što hormoni mijenjaju okuse, ponekad je riječ o nutritivnim nedostacima kad tijelo radi više pa samo to pokušava nadoknaditi.

Najčešće se spominju krastavci, čokolada i ostali slatkiši, začinjena hrana, čips, ali i najzdravija varijanta - voće. Na forumu Klokanica trudnice su “priznale” kako su jele senf žlicom, jabuke i krastavce s octom, staklenku kakao namaza na dan i slične kombinacije.

Žudnja za slanim i kiselim može ukazivati na manjak natrija u organizmu. Iako nije hrana, led je utjeha većini trudnica. No to može biti i upozorenje na anemiju jer ublažava upale u ustima i na jeziku, što je čest simptom. Želja za začinjenom hranom može biti i način rashlađenja tijela jer se znojimo od ljute hrane. S gaziranim pićima u trudnoću ne treba pretjerivati, no ona pomažu kod mučnina. Svakako izbjegavajte ona koja još imaju dodan kofein.

Čokolada je još jedna stvar uglavnom pri vrhu ljestvice trudničkih želja. Budući da je to razdoblje promjena, pa i briga, nije ni čudo da mnoge posegnu za onim što budi hormon sreće. No želja za slatkim može upućivati na manjak masnoća i kalcija u tijelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogotovo ako je fiksirana na sladoled. Iako čak 70 posto trudnica žarko žudi za određenom namirnicom, samo 10 posto, kažu istraživanja, osjeća neopisivu želju za voćem i povrćem. Želja za masnijom i slanom hranom obično se javlja u drugom i trećem tromjesečju jer se povećava volumen krvi u tijelu i potreba za solju. To može biti i znak da tijelu nedostaje proteina. Nemojte se iznenaditi ni ako vam se u trudnoći zgade namirnice bez kojih prije niste mogli živjeti. 

U Engleskoj  vole alge

Britanski portal Emma’s Diary napravio je istraživanje najčudnijih želja. Na prvome mjestu su alge, a na visokom četvrtom sendvič od piletine i jagoda. Krastavci i čokolada nisu u Top 10.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru