Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Ovaj bilder nosi svoje srce u ruksaku na leđima - u teretanu

Bilder Andrew Jones inspiracija je mnogima jer je prepun pozitivne energije unatoč tome što ga je zadesilo u životu. Poslije svakog treninga plače od sreće i veseli se što je živ

VIDEO

Ovaj 26-godišnji mladić iz SAD-a preživio je zatajenje srca zbog kojeg je završio u bolnici. Sada u ruksaku nosi umjetno srce koje ga drži na životu. Ono što je fascinantno kod ovog mladića je to koliko je on pun pozitivne energije. Stanje u kojem se našao nije ga omelo u tome da uživa u životu, a svoj ruksak od kojeg se ne odvaja, ponosno svima pokazuje. Sretan je, kaže, što je živ.

Da nešto s njegovim srcem nije kako treba dalo se naslutiti 2012. godine kada se tijekom vožnje borio da dođe do zraka. Dvije godine kasnije počeo je iskašljavati krv i imao je vrlo visoku temperaturu. Liječnici su mu dijagnosticirali - kardiomiopatiju - nasljednu bolest srčanog mišića. To je zapravo naziv za skupinu različitih bolesti koje dovode do oštećenja funkcije srca koje više ne može pumpati dovoljno krvi u ostatak tijela.

Ubrzo nakon dijagnoze Andrew je postao toliko slab da nije mogao stajati niti hodati. Liječnici su ga upozorili da će umrijeti ako u roku od nekoliko mjeseci ne ode na transplantaciju. Međutim, za njega nije bilo pogodnog organa, a vrijeme je prolazilo. Da bi mu spasili život, spojili su ga na umjetno srce koje sada nosi naokolo u ruksaku na leđima. 

Njegovo umjetno srce ima dvije cijevi koje izlaze iz tijela (na području trbuha) i povezane su s uređajem u ruksaku zahvaljujući kojem krv može cirkulirati tijelom. 

Andrew se vratio u teretanu, vježba i plače nakon svakog treninga - plače jer je sretan i zahvalan je što je živ.  

- Nikada neću zaboraviti dan kad sam se ponovo počeo osjećati bolje. Zahvaljujući ovom medicinskom uređaju osjećam se kao nova osoba. Polako se vraćam starom Andrewu koji je trenirao strastveno i intenzivno. Trenirat ću koliko mogu, bez ugrožavanja svog zdravlja i sigurnosti ovog uređaja - rekao je za Daily Mail.

Ovaj mladić ima profil na Instagramu na kojem objavljuje svoje fotografije - onako kako on zaista izgleda, s cjevčicama koje mu vire iz tijela. Kaže kako želi podići svijest ljudi o važnosti doniranja organa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa