Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Ovakve jabuke još niste jeli - ružičaste su kada ih zagrizete

24sata placeholder

Zbog boje svojeg mesa, ova vrsta je omiljena u pripremi slastica jer u kolačima izgleda impresivno. Zamislite pitu od jabuka ružičaste boje. Okusom podsjeća na malinu i grejp...

Ovu vrstu jabuka razvio je Albert Etter 1944. godine u SAD-u. Naziv "Pink Pearl" je dobila po boji svoje unutrašnjosti. Naime, kada zagrizete ovu jabuku, slijedi iznenađenje - meso joj je ružičaste boje, a može biti i crvene. 

Okus joj je uravnoteženo slatko kiselkast i pomalo podsjeća na grejp i malinu. Kao i sve druge vrste jabuka, ima malo kalorija i puno vitamiona među kojima dominiraju vitamini A,C i D.

Zbog boje svojeg mesa, ova vrsta je omiljena u pripremi slastica jer u kolačima izgleda impresivno. Zamislite pitu od jabuka ružičaste boje.

Većinom se uzgaja na zapadnoj obali Kalifornije, u Oregonu i državi Washington, i to u voćnjacima specijaliziranima za posebne sorte.

Potomak "Pink Peal" vrste je tzv. "Pink Princess" kojoj je meso vrlo intenzivne ružičaste boje. Nije ni čudo da djeca obožavaju ovu vrstu i ne treba ih dugo nagovarati da je pojedu.

Nismo uspjeli saznati mogu li se kupiti u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33