Obavijesti

Lifestyle

Komentari 70

Ovo su najsigurnija sjedala u autu, vlaku, autobusu, avionu...

Ovo su najsigurnija sjedala u autu, vlaku, autobusu, avionu...
1

Ovdje su savjeti koja mjesta su najbolji izbor u automobilu, minibusu, trolejbusu, gradskom autobusu, vlaku, brodu i avionu. To vam može spasiti život u slučaju nesreće

VIDEO

Jeste li ikada razmišljali koje sjedalo je najbolje izabrati u nekom vozilu, u kojima ćete u slučaju nesreće imate najviše šanse za preživljavanje?

Ovdje su savjeti koja mjesta su najbolji izbor u automobilu, minibusu, trolejbusu, gradskom autobusu, vlaku, brodu i avionu, piše Bright Side. Zelena sjedala na ilustracijama su najsigurnija, a crvena najnesigurnija.

Automobil

  • Sigurna sjedala: stražnje sjedalo iza vozača ili ono u sredini jer se taj dio automobila najmanje deformira tijekom frontalnog sudara.
  • Najopasnija sjedala: Ono pokraj vozača jer se u slučaju nesreće vozač refleksno miče na tu stranu.

Minibus

  • Sigurna sjedala: Ona smještena nasuprot smjera vožnje jer je manja šansa da udarite glavom u naslonjač u slujčaju naglog kočenja.
  • Najopasnija sjedala: To su ona pokraj prozora i vrata jer vas razbijeno staklo može ozlijediti. Kao i u automobilu, bolje je izbjegavati mjesto pored vozača.

Trolejbus

  • Sigurna sjedala: Najbolje je odabrati sjedala u prvom redu do prolaza i ona u sredini vozila na kojima se vozite suprotno do smjera vožnje.
  • Najopasnija sjedala: Kao i u minibusu, to su sjedala pokraj prozora i vrata.

Gradski autobus

  • Sigurna sjedala: To su sjedala s desne strane, ali koja se nalaze u sredini autobusa, i to ona smještena u smjeru vožnje. Ta mjesta su najudaljenija od ostalog prometa.
  • Najopasnija sjedala: Ona u prva dva reda i u zadnjem redu, kao i mjesta koja se nalaze pored prozora i vrata s lijeve strane.

Vlak

  • Sigurna sjedala: Najsigurnija su ona koja su najbliža sredini kompozicije.
  • Najopasnija sjedala: Ona u prvom i zadnjem vagonu, kao i sjedala u smjeru vožnje jer je veća šansa da izletite iz njih pri naglom kočenju.

Brod

  • Sigurna sjedala: Na palubi ili u kabini bližoj površini broda jer taj gornji dio zadnji potone.
  • Najopasnija sjedala: Ona koja su smještena u nižim kabinama jer je iz njih puno teže izaći dođe li do nesreće i brod počne tonuti.

Avion

  • Sigurna sjedala: Iako se stručnjaci ne mogu složiti koji dio aviona je najsigurniji, ipak je bolje izabrati sjedala u stražnjem dijelu.
  • Najopasnija sjedala: Ona u prvih nekoliko redova.

Pogledajte u videu koja su to mjesta:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje