Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Ovo su razlozi zašto mamurluk postaje sve gori s godinama...

Ovo su razlozi zašto mamurluk postaje sve gori s godinama...
1

Kako godine odmiču, tako nam postaje sve teže podnositi alkohol i jutra, a ponekad i dane, poslije. Više je razloga za to, a jedan od njih je jednostavno postepeno starenje organizma

VIDEO

Ako ste jedni od onih koji sve češće ustanovljavaju da više ne mogu podnositi izlaske kao prije - sada ćete znati i zašto je to tako. Nekada ste mogli izaći i tulumariti do jutra pijući, a drugi dan se oporaviti najkasnije do dva poslijepodne. No kako starite, oporavak je sve duži i nesnosniji. Ponekad traje danima. Ovo su biološke činjenice. I iako ne postoji univerzalni lijek protiv mamurluka, postoji zdrav razum - a to je da budete blagi prema sebi. Jer biologija neće.

  • S godinama imamo niže razine jetrenih enzima alkohol-dehidrogenaze i aldehid dehidrogenaze koji su potrebni da bi razgradili alkohol i njegove ostatke. Kao rezultat toga, acetaldehid, jedan od ostataka alkohola zbog kojeg se osjećate grozno, ostaje duže u vašem organizmu, otkriva portal Science of Us. 
  • S godinama ćete se sve teže oporavljati od svega, kažu znanstvenici, jer naš imunološki sustav postepeno slabi. Vaše tijelo i dalje se zna samo zaliječiti i zaštititi, ali ne više tako brzo kao u mladosti.
  • Osim toga, s godinama dođu i mnoge obaveze, pa više ne možete ležati cijeli dan i oporavljati se kao nekad. Zbog toga osjećate svoj mamurluk još gore. 
  • Također, kako starimo, skupljamo i sve više tjelesne masti. Mast ne apsorbira alkohol i oni koji je imaju više teže podnose posljedice pijenja. Žene u pravilu imaju više masti od muškaraca i to je jedan od razloga zašto ne mogu popiti kao oni, zašto se brže opiju i teže podnose mamurluk. 
  • Ako bolujete od kronične bolesti, to znači da lijekovi koje pijete mogu ometati razgradnju alkohola pa postoji mogućnost da će on duže ostati u vašem tijelu. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara