Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Protiv "struje": Omekšivač će lako ukloniti sav elektricitet

Protiv "struje": Omekšivač će lako ukloniti sav elektricitet
1

Stop strujnim šokovima zbog kojih se kosa diže u zrak ili odjeća spaja: Više vlage u zraku, alu-folija i krpice s omekšivačem neutraliziraju elektro-statični naboj u zraku

VIDEO

Nosite prirodne materijale poput pamuka umjesto sintetike ili najlona, odnosno poliestera. Sintetičke tkanine mogu kliziti niz sjedalo u automobilu ili na tvrdim i oštrim tkaninama kojima su tapecirana sjedala ili kaučevi, što može generirati značajni statički naboj i šokove. Ako nosite sintetiku, pri pranju obvezno rabite omekšivač. 

Statički elektricitet “krivac” je za to da vam kosa strši u zrak sekundu nakon što ste kroz nju prošli češljem ili za to što se netom oprana majica ne može “odlijepiti” od druge majice u ormaru, kao i za to što vas “udari struja” ponekad kad dohvatite kvaku. Vrlo suhi zrak i hladnoća povećavaju statički elektricitet, pa se statički šok događa češće upravo tijekom zimskih mjeseci. Želite li ublažiti udare, rabite ovlaživač zraka. Više vlage u prostoriji moglo bi spriječiti da vam kosa poleti u zrak, ali i statičke šokove dok radite oko računala i elektroničkih aparata (prisjetite se kako to zna izgledati kad se približite ekranu TV-a!), koji mogu izazvati ozbiljna oštećenja. Ako ne želite trošiti, bit će dovoljno da na štednjaku zagrijete malo vode uz nekoliko kapi ulja s mirisom citrusa ili cimeta ili da rasporedite po stanu nekoliko sobnih biljaka.

Bez šokova kad taknete kvaku

Nakon tuširanja ili izležavanja u kadi dodajte vlagu vašoj koži utrljavanjem hidratantnog losiona i struja vas neće “peckati”.

Trljanje odjeće omekšivačem 

Ubacite krpicu s omekšivačem u perilicu ili sušilicu rublja. To će smanjiti trenje i elektricitet. Ili zgužvajte malo alu-folije i ubacite u perilicu. Osušite ih i rabite do šest mjeseci. Dok ste odjeveni, protrljajte odjeću krpicom s omekšivačem. 

Vlažni ručnik sprečava ione

Tijekom zadnjih 15-ak minuta sušenja rublja ubacite u sušilicu i vlažni ručnik, koji će spriječiti isušivanje zraka. Ručnik ne smije biti mokar, samo vlažan, i nemojte presušiti rublje. Ako se to dogodilo, “smirite“ pucketanje odjeće tako što ćete prijeći preko nje metalnom vješalicom. 

Lak za kosu briše struju s odjeće

Lakom za kosu možete poprskati odjeću koju struja rado “lijepi”: suknje, hlače, tajice ili čarape, ako pri pranju niste dodavali omekšivač. Pranje s omekivačem obično smanjuje elektricitet.  

Omekšajte sve oko sebe 

Nakapajte nekoliko kapi omekšivača na mokru krpicu pa njome prebrišite površine u automobilu ili pomiješajte malo omekšivača s vodom i poprskajte tepih.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'