Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Prva godina - mama zaplače 150 puta i doji 32.400 minuta

Prva godina - mama zaplače 150 puta i doji 32.400 minuta
1

Mame će u prosjeku izgubiti tri sata sna svake noći u prvoj godini bebina života, što u godinu dana iznosi čak punih 45 dana. No oko 300 bebinih osmijeha dnevno olakšat će taj teret

VIDEO

I prije rođenja djeteta majke zanima sve vezano uz bebe. Ne možemo vam odgovoriti baš na sva, no možemo vas zabaviti činjenicama i stvarima vezanima uz bebinu prvu godinu kroz brojke koje je sakupio američki portal The Bump.

Znate li koliko ste čekali prije nego što vam se vaša beba nasmiješila? Koliko pelena ste potrošili u prvoj godini djetetova života?

Naprimjer, 267 je broj slika koliko ćete ih otprilike imati u svojem mobitelu do kraja prvog tjedna bebina života.
Do kraja prve godine okrenut ćete 715 mašina veša. To ujedno znači da ćete se sagnuti najmanje 1430 puta u prvih godinu dana samo da biste stavili i izvadili veš iz mašine.

U prvome mjesecu potrošit ćete između 248 i 320 pelena. Od toga ćete samo u prvom tjednu iskoristiti 84 pelene. Majke u prosjeku provedu 120 sati godišnje mijenjajući pelene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvih šest mjeseci, ako samo dojite svoje dijete, na dojenje ćete potrošiti 32.400 minuta, a čak oko 75 posto novorođenčadi u dobi od tjedan dana svojim njuhom prepoznaje miris mlijeka vlastite majke od mlijeka druge žene.

Dreamstime

U prvome mjesecu života beba naraste do pet centimetara, u prvih šest mjeseci beba dobije prosječno 3500 grama i oko prvog rođendana ima obično trostruku težinu od porođajne. Opseg bebine glave od početnih 34-36 centimetara pri rođenju povećat će se do kraja prve godine za 12 centimetara, a samo četiri centimetra više narast će u idućih devet godina.

Dva mjeseca, odnosno 60 dana morat ćete pričekati da vidite osmijeh svojeg malog zlata. Jednom kad se nauče smijati, bebe se smiju prosječno 300 puta dnevno.

Bebini osmjesi olakšat će vam suočavanje s činjenicom da ćete do prvog rođendana propustiti barem 50 kava s prijateljicama, zabava i drugih zanimljivih društvenih događanja. Ipak, tijekom prve bebine godine zaplakat ćete 150 puta, što zbog umora, sreće ili hormona.

Fotolia


Broj 20 označava koliko ćete puta tjedno svojem suprugu ili partneru reći: “Pusti, ja ću to napraviti”. Do trenutka dok beba napuni 12 mjeseci, majke noću spavaju u prosjeku pet sati i izgube tri sata sna po svakoj noći, a to godišnje ispada 1080 sati, odnosno 45 dana.

I za kraj, 141 put primijetit ćete da se ponašate baš poput vaše majke i to samo tijekom prve godine bebina života.

  • Oko 5000 kuna - toliko će u prosjeku roditelji potrošiti za bebine pelene u prvih godinu dana.
  • U Hrvatskoj je u maticu rođenih lani upisano 37. 559 beba - 19.418 dječaka i 18.141 djevojčica.
  • Najpopularnija imena su Luka i Mia
  • Čudesna beba - dijete u prvih godinu dana dobije trostruku težinu od porođajne, a nasmije se prosječno 300 puta na dan
  • Zahtjevan period - mame će u prosjeku izgubiti tri sata sna svake noći, a ako doje, na to će im otići punih 32.400 minuta 
  • 75 posto novorođenčadi u dobi od tjedan dana raspoznaje miris mlijeka svoje majke od mlijeka druge žene
  • 2920 jednokratnih pelena se potroši u prvih godinu dana, ako se troši osam na dan
  • 141 put ćete primijetiti da se ponašate poput svoje majke 
  • 1430 puta ćete se sagnuti samo da stavite i izvadite veš iz perilice za rublje
  • 120 sati ćete provesti u prvih godinu dana mijenjajući pelene 
  • 267 puta ćete fotografirati bebu u njezinu prvom tjednu.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'