Obavijesti

Lifestyle

Komentari 66

Psihopat ili sociopat? Naučite ih razlikovati kroz četiri točke

Psihopat ili sociopat? Naučite ih razlikovati kroz četiri točke
1

Psihopatske tendencije se mogu opaziti već u djetinjstvu, a tipični su znakovi odsutnost straha, tvrdoglava neposlušnost i ravnodušnost na tuđu patnju. Sociopate stvara okolina

VIDEO

Kad ste ga upoznali, izgledao je i ponašao se kao Norman Bates u prvom susretu s Marion - bio je simpatičan, uglađen i drag - i ništa nije upućivalo na to da ste naletjeli na psihopata. No to ne znači da je normalan. Psihopati mogu biti izuzetno šarmantni i lako ćete nasjesti na njih ako ne svladate znakove koji upućuju da nešto nije u redu.

Postoji barem desetak znakova koji mogu upozoriti na to da imate posla s psihopatom. Npr. ako je vaš muškarac laskavac kakvog još niste sreli i već prvi dan vam izjavi da ste prelijepa, nevjerojatno inteligentna i beskrajno duhovita, moguće je da "puca" na vašu nesigurnost.

Ako shvati da mislite da ste debeli, on će vam reći da obožava vaše tijelo, ako misli da ste sramežljivi, on će se smijati svakom loše ispričanom vicu i bombardirat će vas ljubavlju. To je faza koja traje nekoliko mjeseci, nakon čega će isključiti pohvale.

Nakon faze "ljubavnog bombardiranja" uslijedit će vjerojatno faza šutnje, ili česti nestanci. Postom slijedi faza umanjivanja vaše vrijednosti. Osim toga, pokušat će vas uvjeriti da ste srodne duše, da voli sve što vi volite i da imate iste interese, odnosno zrcalit će vaše ponašanje. On nema pravi identitet pa guta i zrcali natrag na vas vaš. Također, često igra na sažaljenje. 

Obratite pažnju i na njegove bolesti i ozljede jer psihopati obožavaju sažaljenje. Pojava je nešto češća kod muškaraca, a viša FBI-eva profilerica Mary Ellen O'Tulle procijenila je da je jedan od sto muškaraca sigurno psihopat.

Psihopat i sociopat imaju neke slične karakteristike i katkada je vrlo teško procijeniti što su. U svakom slučaju, najbolji savjet je da se maknete od njih što dalje. 

Donosimo osnovne razlike između psihopata i sociopata:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith