Obavijesti

Lifestyle

Komentari 118

Savjeti vizažistice: Make-up trikovi za žene s naočalama

Savjeti vizažistice: Make-up trikovi za žene s naočalama
1

Birajte maskaru koja radi na volumenu te ne ističite obrve ako nosite dominantan okvir, savjetuje vizažistica Vanesa Čopić. Važno je i kakav puder nosite ovisno o okviru

VIDEO

Lice je slika koju definiraju konture, linije, ali i ono što stavljamo na njega: make-up teksture i naočale. Dioptrijske su čest modni dodatak, a neke žene ih nose iako nemaju potrebe.

Radi se o čisto estetskome momentu koji mijenja lice i dinamizira ga, stavlja oči u prvi plan. Ako imate naočale iz potrebe, tu je niz modela u bojama, samo ih morate prilagoditi puti, boji očiju... Ali i make-upu.

Dreamstime


- Ako naočale sjedaju na hrbat nosa ili sa strane, važno je da je tekući puder postojan kako se tekstura ne bi prenosila u kontaktu i ostajala na naočalama. Imate li suhu kožu i koristite tekući puder obogaćen serumom ili uljima, fiksirajte ga puderom u prahu da spriječite stvaranje mrlja i prenošenje pudera na stakla. Izražene podočnjake prikrijte jer ispod stakala naočala mogu doći u prvi plan. Rub naočala uokviruje oči, pa za dnevni izgled koristite nježne nijanse sjenila i boje koje su komplementarne s bojom okvira, ako su oni u boji.

Za večer oči istaknite intenzivnijim bojama sjenila, olovkama za oči ili napravite smokey eyes. Odlučite li se za zadnje, neka ne prelazi rubove naočala ako nosite manje okvire. Imate li šire okvire koji dominiraju vašim licem, izbjegavajte široke poteze tušem i preistaknute obrve jer vaše bi lice moglo poprimiti previše geometrijski izgled - savjetuje Max Factorova vizažistica Vanesa Čopić.

Ako se obrve vide iznad okvira, nemojte ih previše bojiti kako ne bi bile pretjerano istaknute. Jedan okvir na licu sasvim je dovoljan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Što se tiče maskare, Vanesa predlaže one koje rade na volumenu, a ne na dužini kako ne bi zapinjale na stakla.

- Isto bi se moglo dogoditi ako poželite umjetne trepavice. Izmjerite dužinu trepavica te usporedite s dužinom između vašeg oka i stakla naočala - dodaje.

Ako niste istaknuli oči, neka usne budu u prvom planu. Kad govorimo o bojama, tu vrijede slična pravila kao i kod šminke. Toplijim tonovima lica dobro će pristajati crvenkaste, narančaste, smeđe nijanse, a plavušama i hladnim tonovima više plave, zelenkaste, ljubičaste... koloristička skala ovdje je zakon. Naravno, zanimljivo je eksperimentirati s bojama, ako se slaže u osobni stil.

 

Jessica Day #Halloween inspo. 👗🎃 #NewGirl

Fotografiju objavljuje New Girl (@newgirlonfox)

Stick za posvjetljivanje i strobbing, Clinique, Douglas, 220 kn

Krema, Clinique, PeP Start Hydroblur Moisturizer, Douglas, 239 kn

Puder, Deborah, dm, 99,90 kn

Iluminator, essence, Kozmo, 19,90 kn

essence midnight masquerade liquid skin illuminator 01

Paleta sjenila, Max Factor, 139,90 kn, drogerije

Sjenilo, MAC trgovina, 134 kn

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru