Obavijesti

Lifestyle

Komentari 130

Simptomi da vam je tijelo puno toksina - i kako ga brzo očistiti

Simptomi da vam je tijelo puno toksina - i kako ga brzo očistiti
1

Toksini se nagomilavaju u tijelu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo pati. Tada je potrebno očistiti tijelo

VIDEO

Toksini se nagomilavaju u tijelu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo pati. Tada je potrebno očistiti tijelo. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi. Što je probava bolja, i mi smo zdraviji. 

Ovo su simptomi da vam je tijelo prepuno toksina i vapi za čišćenjem:

  • Osjećate se puno i naduto  - ako tijelo nije u stanju izbacivati otpad kako treba, dolazi do problema. Pražnjenje crijeva motralo bi se odvijati barem jednom dnevno. Naime, ako otpadne tvari ne izlaze iz tijela, one se mogu vratiti u krvotok i stvarati probleme. Nadutost je najčešći simptom prevelike količine otrova u tijelu, posebno ako dugo traje.
  • Ne možete spavati kako treba - teško vam je utonuti u san ili se noću često budite pa ste drugi dan umorni.
  • Imate loš zadah - kada se crijeva i jetra ne mogu riješti otrova kako treba, tada može doći i do stvaranja neugodnog mirisa iz usta jer se na jeziku talože bakterije.
  • Jezik je promijenio boju - postao je bjelkast ili žučkast što nastaje zbog taloženja bakterija.
  • Smetaju vam mirisi - ako nenormalno burno reagirate na, recimo, miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se tijelo muči s otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u tijelu jače osjećaju mirise jer su im osjeti izoštreniji. 
  • Ne možete smršavjeti - s otrovima u tijelu jednako je kao i s hormonima koji ne rade kako treba, lošom prehranom itd. Mnogi toksini se pohranjuju u masnim stanicama pa je teže izgubiti višak kilograma. Najviše se gomilaju na trbuhu.
  • Problematična koža - konstantan svrbež može ukazivati da vam je hitno potrebna detoksikacija. Također, pojava akni je još jedan simptom. 
  • Glavobolje - tijelo je previše osjetljivo pa dolazi do češćih glavobolja.

Tri načina kako ukloniti toksine iz tijela:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sauna je odličan izbor jer dobro znojenje izbacuje otrove iz tijela. I post je jedan od načina da svojem tijelu olakšate život i pružite mu priliku da se malo odmori. 

Idealno bi bilo postiti jednom tjedno i tada ne unositi u tijelo ništa osim vode. Post se završava drugi dan ujutro uzimanjem svježeg soka od voća ili povrća. Kasnije tog dana pojede se lagana juha, a predvečer kuhano povrće.

Konzumacija određene hrane, također, pomaže. Radi se o namirnicama koji vežu toksine na sebe i tako ih pomažu izbaciti iz organizma. To su korijander, brokula, alge... Za korijander kažu da je među najboljim čistačima tijela od otrova i teških metala. Dodajte ga u skoro sve što pripremate, u salate itd.

Napomena: Imate li određenih zdravstvenih problema, prije posta ili saune se konzultirajte sa svojim liječnikom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara