Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Trikovi kako da svježi peršin i salata prežive dulje u frižideru

Trikovi kako da svježi peršin i salata prežive dulje u frižideru
1

Svježe začinsko bilje, mladi luk i salata trajat će dulje ako znate što napraviti s njima. Također, tu su savjeti i kako spasiti višak začinskog bilja da ne propadne i zvarši u smeću

VIDEO

Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što trebate napraviti, recimo, s peršinom, je staviti ga u čašu s vodom, kao što bi stavili cvijeće u vazu. 

Svježe začinsko bilje mekane strukture, poput peršina ili estrogena, uvijek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i pol centimetra. Na taj način će trajati dulje, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk - stave vode tek toliko da su ostaci korijena pod vodom.

Drvenasto začinsko bilje poput ružmarina ili timijana čuvaju se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog kuhinskog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.

Kako spasiti višak svježeg začinskog bilja?

U slučaju da imate previše svježih začina i znate da će vam propasti, jednostavno ga stavite u duboko zamrzavanje, i to na sljedeći način. Usitnite ga, stavite u posudicu za pravljenje kockica leda i na to ulijte vodu. Kada vam određeni začin zatreba, izvadite kockicu, dvije i ubacite u lonac.

Višak začina možete sačuvati i na način da ga isjeckate, stavite u staklenku i prelijete maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi stavljajte u jela.

I trik za čuvanje zelene salate

Najbolji način je čuvati salatu u hermetički zatvorenoj posudi. Trajat će dva puta dulje. Listovi se neće tako brzo smežurati i bit će fino hrskava, prenosi Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru