Obavijesti

Lifestyle

Komentari 75

Umjesto keksa: Cheesecake s rižinim pahuljicama je odličan

Umjesto keksa: Cheesecake s rižinim pahuljicama je odličan
1

Rižine pahuljice pomiješajte sa sljezovim kolačićima i prelijte čokoladom ili ih obogatite medom i orašastim plodovima za domaće granole, a tu su još neki slastičarski trikovi

VIDEO

Osim zdravog doručka, pahuljice koristite za zgušnjavanje jela, juha i variva. Izmiksajte ih u električnoj sjeckalici i spremite u hermetički zatvorenu posudu. Za zgušnjavanje jela ih je potrebno malo jer pahuljice nabubre. Pahuljice mogu zamijeniti i usitnjene kekse kod pripreme podloge za ‘cheescake’ i druge pite. Okrugli kalup, onaj za mini pite ili muffine obložite folijom, pahuljice pomiješajte s otopljenom čokoladom i maslacem, te rasporedite po dnu i rubovima pripremljenog kalupa.

Ostavite neka se stisne u hladnjaku. Pažljivo skinite foliju i stavite biskvit od pahuljica na tanjur za posluživanje, te nadjenite kremom za pite i torte. Dovoljna je samo otopljena čokolada za jednostavne kocke od rižinih pahuljica, a dodate li još šaku sjeckanih orašastih plodova, slažite hrpice u papirnate košarice.

Brownie kocke obogatite slatkim krem sirom, te poklopite stisnutom podlogom od otopljene čokolade i rižinih pahuljica. Rižine pahuljice možete samljeti u brašno i koristiti za pripremu biskvitnih kolača i voća. Pečeni kolač će biti lagano hrskav, a nakon što odstoji, postat će sočan i mekan. Pahuljice miješajte sa žitaricama, sjemenkama, orašastim plodovima, medom i suhim voćem, kod pripreme domaće granole.

Dreamstime

Za razliku od muesli, pomiješane sastojke za granolu zapecite u pećnici. Od rižinih pahuljica napravite energetske pločice; pomiješajte ih sa sjeckanim orašidima i posložite ravnomjerno na kalup obložen papirom za pečenje, zalijte medom ili javorovim sirupom, te ostavite neka se smjesa stvrdne.

Velike figure od fondanta često su preteške, a kako ne bi deformirale oblik torte, lakšu slatku fondant smjesu umijesite od otopljenih marshmallowa i usitnjenih rižinih pahuljica. Oblikujte željeni oblik, pa kad se stvrdne i osuši, obložite smjesom klasičnog fondanta.

Sa sljezovim kolačićima do mekanog deserta

Spužvaste marshmallow bombone možete pretvoriti s malo rižinih pahuljica u hrskavu slasticu; zagrijte kondenzirano mlijeko, maslac, vaniliju i mliječne karamele. U gusti umak umočite sljezove kolačiće i uvaljajte u rižine pahuljice. Otopljeni marshmallow i maslac povežite s rižinim pahuljicama, dodajte par kapi arome jagode, pa iskoristite umjesto biskvitnog tijesta za roladu. Prebacite rozu smjesu na papir za pečenje, prelijte je otopljenom bijelom i tamnom čokoladom, te zamotajte u roladu. Kad se stisne, izrežite na ploške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'