Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Uz ove trikove vaše će čizme stalno izgledati savršeno i novo

Uz ove trikove vaše će čizme stalno izgledati savršeno i novo
1

Kako bi uživali u njima što duže, održavajte ih na pravilan način. Svaka vrsta kože ima svoje specifičnosti zbog kojih ne podnosi određene vrste čišćenja. Pazite na njih...

VIDEO

Čizme od brušene kože

Prekrasne su, ali nije ih jednostavno održavati. Zbog prljavštine i nošenja vrlo brzo mogu izgledati kao da ih nosite već godinama iako su nove. Novi izgled povratit ćete im starom četkicom za zube, ali tako da ih "češljate" u smjeru suprotnom od dlačica. Čistite ih krpicom namočenom u toploj vodi i prebrišite cijele čizme. Privremeno će potamniti, ali čim se osuše, vratit će se na staru nijansu.

Prije prvog nošenja dobro ih je našpricati vodootpornim sprejom kako bi ih zaštitili. Proizvođači se uvijek ograđuju i tvrde da se ne mogu nositi po kiši, ali ako ih pravilno štitite s vodootpornim sredstvima, moći ćete ih nositi i tada. Ukoliko vam se isflekaju, za čišćenje mrlje najbolji je alkoholni ocat. Ali da bi bili sigurni da vam neće ostaviti i on mrlju, iskušajte to tako da stavite kap octa kraj potplata i pričekajte da se osuše. Ako ta kap nije ostavila mrlju možete čistiti dalje. Krpicu namočite u ocat i lagano tapkajući tretirajte mrlju dok se ne namoči. Ostavite da kratko stoji. Mrlja bi trebala nestati. 

Kožne čizme

Za njih su manje više pravila poznata. Ako su jako prašnjave, najprije ih očetkajte suhom četkom, a potom nanesite na četku malo kreme za cipele. Ravnomjerno je nanesite na cipele, da se dobro upije. Potom čistom, suhom četkom četkajte dok ne dobijete blagi sjaj. 

Ako vam promoče kožne čizme čim prije napunite ih novinskim papirom da upiju višak vlage. I njih se preporučuje zaštiti vodootpornim sprejem ili kremama. Za kožne čizme najbolje vodootporne kreme su one na bazi pčelinjeg voska. 

Ako dodatno želite zaštititi svoju obuću, probajte i na ovaj način:

Genijalan trik: Evo kako cipele i torbe učiniti vodootpornima

Uggsice

Uggsice treba tretirati vodom i sprejem protiv mrlja odmah nakon što se izvade iz kutije jer će se tako spriječiti prljanje, a prašina će spadati s njih. Nikad ih nemojte nositi po kiši niti ih smočiti. Nemojte ih ni držati u blizini izvora grijanja - radijatora, grijača niti na suncu jer mogu izblijedjeti boju i osjetljivu kožu.

Na njih nije se ne smije nanositi sredstvo za čišćenje direktno već ili na spužvicu ili na krpu jer u protivnom mogu ostati mrlje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života