Obavijesti

Lifestyle

Komentari 182

Velika studija: Što to žene, a što pak muškarci rade bolje?

Velika studija: Što to žene, a što pak muškarci rade bolje?
1

Teorija kako do dobrog zdravlja je puno, a sad se pojavila još jedna - muškarci bi trebali prakticirati ono što inače rade žene, a žene ono što je svojstveno uglanom muškarcima

VIDEO

Postoje stvari koje bi muškarci trebali raditi kao žene, i obrnuto. To bi povoljno utjecalo na zdravlje te dužinu i kvalitetu života oba spola, kažu stručnjaci. Ovo su neke od njih:

U ovim stvarima bi se muškarci trebali ugledati na žene:

Morali bi na jogu Iako postoje pojedinci koji prakticiraju jogu, nekako je uvriježeno mišljenje kako je to ženska aktivnost. Joga je odlična za poboljšavanje fleksibilnosti i toniranje mišiće. Samuele Marcora sa Sveučilišta u Kentu kaže kako muškarci imaju više vezivnog tkiva u mišićima od žena, za što je zaslužan hormon testosteron, a to je ono što mišiće drži za kosti i čini ih velikima te jakima. Ali, u isto vrijeme zbog toga su manje fleksibilni i skloniji raznim ozljedama pa su vježbe rastezanja idealan izbor. 

I provoditi manje vremena na zahodu Ljubav muškaraca i njihovih WC-a već je dobro poznata. Žene se često pitaju zašto im je zabavno sjediti na zahodu toliko dugo i čitati, a neki od njih skrušeno priznaju "da tamo pronalaze malo mira". Prema nekim istraživanjima, momci na zahodu provedu prosječno 1 sat i 45 minuta tjedno, a žene 1 sat i 25 minuta. Puno sjedenja na WC-u može uzrokovati nastanak hemeroida jer se stvara pritisak na krvne žile u rektumu i one nabubre. S

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obratiti pažnju na kampanje o zdravlju Naime, žene su te koje češće slušaju i čitaju o zdravlju, obraćaju pažnju na simptome i osluškuju svoje tijelo. Stručnjaci tvrde kako se momci boje dijagnoze, pa se vode onom "ono što ne znam, ne može mi se ni dogoditi". Žene su spremnije suočiti se s problemom. 

Vježbati mišiće u zdjelici Jačanje mišića zdjelice može pomoći muškarcima da u starijoj dobi nemaju problema s bježanjem mokraće. Također, korisno je i u kontroli prerane ejakuacije, zaključak je studije predstavljene na Europskom kongresu urologa 2014. Muškarcima koji su imali problema s preranom ejakulacijom stanje se poboljšalo nakon samo što su samo tri mjeseca vježbanjem ojačali mišiće u zdjelici. 

Osluškivati biološki sat Studija iz SAD-a otkrila je kako muškarci stariji od 40 godina imaju 60 posto veći rizik da trudnoća kod partnerice završi pobačajem u usporedbi s onima starima između 25 i 29 godina. Uz to, djeca starijih očeva imaju veću šansu da dobiju autizam, shizofreniju, poteškoće u učenju, pa čak i rak. Stručnjaci kažu kako je problem u tome što se s godinama starosti povećava mogućnost genetskih pogrešaka u spermijima. 

U ovim stvarima bi se žene trebale ugledati na muškarce:

Početi dizati utege Žene često zaziru od dizanja utega jer strahuju da će imati mišiće kao muškarci. Ali, mišići su važni jer drže zglobove stabilnima, a i igraju važnu ulogu u metabolizmu. Žene već u startu imaju manje mišića, a tijekom godina, posebno nakon menopauze, oslabit će i kosti i mišići koji ih drže. Oslabljene kosti lako pucaju, ali ako postoje jači mišići, ta mogućnost je manja. Uz to, žene ne bi trebale brinuti kako će biti previše nabildane. Muškarcima mišići puno lakše bujaju zbog testosterona. 

Ne zamarati se s kućanskim poslovima Surova stvarnost je takva da je većina kućanskih poslova na ženama. Prema istraživanju na 30.000 parova, žene u prosjeku provedu 14 sati tjedno u obavljanju kućanskih poslova, a muškarci jedva šest sati. Studija sa Sveučilišta u Pittsburghu otkrila je da partneri na kojima je većina tih poslova imaju značajno viši krvni tlak. On je posljedica stresa zbog prenatrpanosti poslom i brige oko svega. Visoki krvni tlak vodi bolestima srca. 

Jesti više ugljikohidrata Mnoge žene izbjegavaju jedenje kruha, a oko polovica njih osjeća krivnju ako jede ugljikohidrate, što je duplo više od muškaraca. Ugljikohidrati su odličan izvor vlakana i našem tijelu daju energiju. Prema jednom istraživanju samo 70 posto žena pojede preporučenih 30 grama dnevno u odnosu na skoro 90 posto muškaraca.

Nositi slične modele cipela Cipele s vezicama drže stopalo stabilnim jer se može regulirati koliko će biti stegnute. Također, muškarci rijetko nose potpuno ravne cipele (kao što žene nose, npr., balerinke), a cipele s visokom petom rezervirane su u 99 posto slučajeva samo za žene. Skroz ravne cipele, kao i one s visokom petom, nisu dobre za zdravlje stopala, nogu, kralježnice. Osim toga, muškarci češće imaju cipele od prirodnih materijala kroz koje im stopala dišu pa je mogućnost za razvoj gljivica manja, piše Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara