Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Zaboravite na sol i soljenku uz aromatični bosiljak i češnjak

Zaboravite na sol i soljenku uz aromatični bosiljak i češnjak

Mješavina začina, usitnjenih orašastih plodova i raznih sjemenki pruža neodoljivu aromu jelima. Izbjegnite prekomjerno soljenje i salinitet jela dobijte dodavanjem razlilčitog začinskog bilja

VIDEO

Kako biste smanjili količinu nezdrave soli u jelima i brže se naviknuli na hranu koja nije slana, ali pršti okusima, poslužite se paletom začina.  

Izostavite li sol u jelu i dodate samo češnjak u prahu, dobit ćete upravo taj učinak. Pomiješajte usitnjeni sušeni bosiljak s povrćem, salatama i tjesteninom u kojima će do izražaja doći njegova slana nota. Poigrajte se mješavinom začina koji će nadomjestiti sol te svakodnevna uobičajena jela učiniti originalnijima i zdravijima.

Kod pripreme jela koristite papar, vinski ili jabučni ocat i sok od limuna, koji je kao prirodni konzervans idealna zamjena za sol. Sok od šipka tijekom kuhanja također može zamijeniti sol ili njime marinirajte meso i povrće prije pripreme. Dobra je alternativa sezamovo ulje i manja količina soja umaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Morske alge su same po sebi slane, a mogu se koristiti usitnjene u gotovo svim jelima, od juha, salata, variva, povrća i ribljih jela. Ribu, povrće, variva, salate i tjestenine umjesto soli začinite češnjakom, ružmarinom i limunom.

Fotolia

Mješavinu peršina, ružmarina, lovora i majčine dušice dodajte mesu, curryjem i limunovim sokom utrljajte perad, a komoračem i kimom svinjetinu. 

Slasno meso, riba i krumpiri  

Sameljite crvenu papriku, papar u zrnu, kadulju, češnjak u prahu, bosiljak i ružmarin kako biste dobili sitni prah. Začinsku ‘sol’ pospite preko pečenog krumpira, povrća i mesa te umiješajte u umake, juhe i variva.

Za začinske soli možete upotrijebiti sušene gljive, tostirane orašide i sjemenke lana, buče, sezama i maka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara