Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Zašto svi muškarci na grčkim kipovima imaju male penise?

Zašto svi muškarci na grčkim kipovima imaju male penise?

Povjesničar Paul Chrystal proveo je istraživanje i podijelio svoja otkrića u knjizi 'U krevetu sa starim Grcima' iz 2016. godine. Naime, mali penis bio je u skladu s grčkim idealima muške ljepote

VIDEO

Mnogi od nas su u nekom trenutku dok su lutali po muzeju razmišljali: zašto svi muškarci na grčkim kipovima imaju mali penis?

Nebrojeni povjesničari također su bili zapanjeni skromnom prirodom falusa koji se nalaze na kultnim kipovima, uključujući Michelangelovog Davida i Artemision Bronze, za koje se smatra da predstavljaju boga neba, Zeusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Peniser 01:02

Pa zašto svi muškarci na grčkim skulpturama imaju minijaturnu muškost? Naime, pokazalo se da to ipak nije bila slučajnost.

Povjesničar Paul Chrystal proveo je istraživanje i podijelio svoja otkrića u knjizi 'U krevetu sa starim Grcima' iz 2016. godine.

- Mali penis bio je u skladu s grčkim idealima muške ljepote. To je bio znak najviše kulture i uzor civilizacije - rekao je.

Nasuprot tome, izopačene i nepoželjne figure u drevnoj mitologiji bile su prikazivane s vrlo velikim, uspravnim genitalijama, ponekad visokim gotovo kao njihov torzo.

- Veliki penis bio je vulgaran i izvan kulturne norme, nešto čime su se bahatili barbari - objasnio je Chrystal.

Ovu zapanjujuću činjenicu o standardima muške ljepote iz 400. godine prije nove ere nedavno je podijelila i korisnica TikToka Ruby Reign – a video koji objašnjava istraživanje brzo je postao viralan.

- Ono čega nisam bila svjesna je da su Grci često predstavljali svoje neprijatelje, Egipćane, satire, pa čak i glumce u komedijama, kao osobe s velikim penisima – tako da je to bilo prilično negativno - podijelila je.

- Imati manji alat smatralo se znakom vrline, uljudnosti, samokontrole ili discipline. Imati veći bio je znak požude, proždrljivih apetita i barbarstva, što je prilično zanimljivo jer je drugačije od današnjeg - dodaje, piše New York Post.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće
POMLADITE SE

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće

Kolagen je glavni strukturni protein koji se nalazi u vezivnom tkivu cijelog tijela. Pruža snagu i fleksibilnost različitim dijelovima tijela poput kože, kostiju, tetiva, mišića, hrskavice, krvnih žila...
Dnevni horoskop za subotu 18. svibnja: Škorpion će žudjeti za tišinom, a Lavu se sve mijenja
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za subotu 18. svibnja: Škorpion će žudjeti za tišinom, a Lavu se sve mijenja

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 18. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje